Els Diables de Sant Cugat presentaran el Boc a la Festa Major


  • Comparteix:

Els Diables de Sant Cugat presentaran a la Festa Major d'enguany el Boc, una bèstia de foc amb la qual l'entitat vol situar-se com una colla de referència dins del mapa del foc català. L'entitat, que ha celebrat aquest cap de setmana el seu primer quart de segle d'història amb l''Encabronada', busca també convertir aquesta festa en una de les més importants del calendari de diables de Catalunya.

El tresorer de l'entitat, Jaume Benet, ha explicat Cugat.cat que tot i que el format de festivitat es manté respecte als anys anteriors, la novetat és que enguany s'ha incorporat una part de llegenda amb la introducció del Boc.

Jaume Benet

Aquest any encetem l''Encabronada'. Mantenim el format de festa que coneixíem tots, però incorporem una part històrica i de llegenda del Boc de Sant Cugat que presentarem a Festa Major. Però el que és la llegenda l'hem incorporat dins de la festa.


Benet també ha destacat que la intenció és establir l''Encabronada' com una festa de foc de referència dins del panorama de les festes de foc de Catalunya.

Jaume Benet

La idea és fer el correfoc el mateix cap de setmana de l''Encabronada' i intentar fer una festa de foc pròpia de Sant Cugat. Li hem posat un nom, una data, i que cada any l''Encabronada' de Sant Cugat sigui un referent dins de les festes de foc de Catalunya.


La celebració del 25è aniversari dels Diables de Sant Cugat seguirà el cap de setmana vinent. Concretament, dissabte, l'entitat durà a terme un correfoc amb altres 24 colles que han estat convidades a participar-hi. Els diables duran a terme dos recorreguts per la ciutat i es reuniran finalment a la plaça de Victòria dels Àngels, on tindrà lloc la cremada final.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.