Comencen les obres d'ampliació i millora dels parcs infantils


  • Comparteix:

Una de les noves instal·lacions és una pista poliesportiva al parc de Can Vernet

Una de les noves instal·lacions és una pista poliesportiva al parc de Can Vernet

L'Ajuntament ha iniciat les obres d'ampliació, millora i actualització de les àrees de joc infantil de la ciutat, que inclouen la creació de quatre nous espais d'última generació i la renovació de 16 zones complementàries. Amb aquest projecte, a l'estiu, el municipi disposarà d'un total de 78 àrees de joc repartides per tota la ciutat. L'objectiu del consistori és aconseguir que tots els santcugatencs en tinguin una a menys de 500 metres del seu domicili i diversificar l'oferta de jocs per atraure una franja d'edat més àmplia. El pressupost dels treballs és d'1,4 milions d'euros.

Els nous jocs fomenten l'activitat física i col·lectiva a l'aire lliure i estimulen l'aprenentatge. A més, seran mediambientalment sostenibles i estaran adaptats per a infants amb discapacitats.

De les quatre grans àrees de joc, tres són de nova creació i suposen gairebé 14.000 metres quadrats addicionals. Estaran situades al parc de la Pollancreda, al parc del Turó de Can Mates i a Coll Favà, aquest dos últims amb tecnologia WiFi. La quarta instal·lació, repartida entre el parc Central i el parc de Sant Francesc, consisteix en una substitució de les estructures ja existents. Paral·lelament, es faran 16 accions complementàries per millorar i renovar altres espais adjacents.

Aquestes són les característiques dels nous racons infantils:

- Parc Turó de Can Mates: tirolines, estructures innovadores, xarxes, passarel·les, tobogans i zona WiFi.

- Coll Favà: pista d'esports de platja amb sorra, zones esportives per a joves i adolescents i zona WiFi.

- Parc de la Pollancreda: pista d'skate per a nens petits, taules de ping-pong i àrea de gimnàstica a l'aire lliure per a joves.

- Parc Central: substitució de l'estructura i gronxador actual per dues zones diferenciades per a nens de zero a sis anys i de sis a 12 anys. Parc de Sant Francesc: substitució dels jocs existents per altres dirigits a adolescents i la franja de si a 12 anys.

Les 16 accions de renovació complementària es realitzaran a l'Escola la Floresta, la Mimosa, el Niu, el passeig del Roser, les casetes de Can Rabella, l'Escola Pins del Vallès, el Gargot, la Mare de Déu de la Font, la plaça de la Vila, el Parc de Ramon Barnils, l'Escola Joan Maragall, Collserola, Tricicle i el parc de l'Escorxador.

El projecte té un pressupost municipal de 1,4 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.