Associacions feministes santcugatenques se sumaran a la 'Vaga de totes'


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Montserrat Español (Dones amb Iniciativa), Carlota de Sojo i Anna Sala (Hora Bruixa)

D'esquerra a dreta, Montserrat Español (Dones amb Iniciativa), Carlota de Sojo i Anna Sala (Hora Bruixa)

Les associacions santcugatenques Assemblea de Joves de la Floresta, Dones amb Iniciativa, Hora Bruixa, Arran i Podem Sant Cugat se sumaran a la manifestació feminista 'Vaga de totes', que tindrà lloc el 19 de maig a Barcelona. Per fer partícip d'aquesta concentració tota la ciutadana, les entitats implicades han convocat per aquest divendres una assemblea oberta que arrencarà a les sis de la tarda a la plaça d'Octavià.

La 'Vaga de totes' té l'objectiu de visibilitzar 'les condicions de desigualtat en què es troben les dones', així com protestar contra lleis 'retrògrades' com la de l'avortament i contra les retallades en serveis públics i benestar social que afecten les dones. La membre del col·lectiu feminista Hora Bruixa Anna Sala ha assegurat que Sant Cugat també pateix desigualtats de gènere.

Anna Sala

Això ho hem fet perquè a Sant Cugat no vivim en una bombolla i creiem que també hi ha desigualtat de gènere, violència masclista, pressió estètica i situacions en què patim les conseqüències del patriarcat.


Les associacions participants en aquesta protesta defensen que el format de vagues generals dels darrers anys no els 'serveix', ja que es limita a interpel·lar un 'treballador assalariat immers en el mercat laboral reconegut'. Així, amb la 'Vaga de totes' l'organització pretén convocar una manifestació que no atorgui al 'punt de vista masculí una posició central en la visió del món'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.