La marató de donació sang d'enguany vol arribar al públic més jove


  • Comparteix:

La marató de donació de sang 2015 s'ha presentat aquest dijous a l'ajuntament / Foto: Localpres

La marató de donació de sang 2015 s'ha presentat aquest dijous a l'ajuntament / Foto: Localpres

La marató de donació de sang d'enguany vol arribar als més joves per assegurar que les noves generacions prenguin el costum de donar sang i substituir progressivament la gent gran que ja no pot donar-la. La marató, que aquest any arriba a la 8a edició, es durà a terme a l'ajuntament dissabte de la setmana vinent, de deu del matí a deu del vespre.

La creació d'una etiqueta a Twitter, '#MSangSantCugat', la dinamització a través d'altres xarxes socials, com Facebook i Instagram, i la implicació d'entitats locals, són alguns dels mitjans que la marató de donació de sang vol utilitzar aquest any per atraure els més joves a donar sang.

El director territorial del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central i al Vallès Occidental, Ramon Salinas, s'ha pronunciat en aquest sentit i ha afirmat que arriba un punt en què gent gran ja no pot donar sang i que, per tant, és necessari aplicar un relleu generacional.

Ramon Salinas

Les persones que es van fent grans, arriba un punt en què no poden donar sang i per tant necessitem un relleu. Aquest relleu ve per la incorporació de noves persones a la donació de sang i aquestes persones necessàriament han de ser gent jove.


L'any passat la marató de donació de sang va tenir 314 donants. L'organització espera superar aquesta xifra i assolir un total de 350 donants. El Rotary Club ha mostrat ja el seu compromís amb la marató i hi estan implicats també la Creu Roja Sant Cugat, l'Associació de Donants de Sang de Sant Cugat i l'Ajuntament.

Salinas ha afirmat que la data escollida no és casual. Durant l'estiu les donacions es redueixen i les necessitats de sang s'incrementen pel nombre més gran de desplaçaments per vacances, i en conseqüència, d'accidents.

Per donar sang és necessari tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.