La 8a Marató de Donació de Sang supera les 300 donacions


  • Comparteix:

La jornada ha tingut lloc a l'ajuntament

La jornada ha tingut lloc a l'ajuntament

La 8a Marató de Donació de Sang de Sant Cugat ha superat les 300 donacions aquest dissabte i assoleix així la fita marcada pel Banc de Sang i Teixits. Durant tot el dia, l'ajuntament ha acollit els donants i, fins i tot, en alguns moments s'han format cues.

La responsable de promoció del Banc de Sang i Teixits, Gala Cortel, ha assegurat que, amb jornades de donació com la d'aquest dissabte, es vol fer front a l'estiu, que és una de les pitjors èpoques per a les reserves de sang.

Gala Cortel

L'estiu és una època en què baixen les donacions i per tant hem de seguir anant als municipis. Aquesta marató també fa que persones que no han donat mai sang s'incorporin als donants de Sant Cugat i al llarg de l'estiu puguin donar sang.


Un dels objectius que també ha buscat aquesta marató és atraure joves donants per garantir el futur de les reserves. Per això, el Banc de Sang ha creat l'etiqueta a Twitter '#MSangSantCugat' i ha potenciat la iniciativa a través de Facebook i Instagram. Una de les joves que ha donat sang per primera vegada, Xènia Monells, ha explicat que està satisfeta amb l'experiència.

Xènia Monells

Al principi m'ha fet cosa, només en pensar en una agulla. Sóc molt aprensiva, però em sento contenta de poder ajudar, crec que tots ho hauríem de fer.


La jornada ha funcionat a bon ritme i, fins i tot, s'han registrat cues en alguns moments. La tinent d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha assistit a la marató i ha remarcat el caràcter solidari de la ciutat. L'any passat la Marató de Donació de Sang va tenir 280 donants, una xifra que enguany la cita ha aconseguit superar. El Rotary Club, la Creu Roja Sant Cugat, l'Associació de Donants de Sang de Sant Cugat i l'Ajuntament han col·laborat a la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.