L'Ajuntament instal·la quatre marquesines intel·ligents a les parades de bus


  • Comparteix:

Una de les marquesines / Foto: Localpres

Una de les marquesines / Foto: Localpres

L'Ajuntament ha instal·lat recentment quatre prototips de marquesines intel·ligents per a les parades d'autobusos. La instal·lació d'aquests elements forma part d'una prova pilot que té l'objectiu de provar el seu funcionament i instal·lar les noves marquesines en 80 de les 200 parades del servei de transport urbà de la ciutat. Actualment, hi ha 47 parades amb marquesines.

Totes les marquesines de la prova pilot incorporen llums de tipus led en el seu interior i també un panell fotovoltaic al sostre per a l'autoconsum. Els llums led funcionaran amb el mateix horari que l’enllumenat públic. Tres de les quatre marquesines també disposen d'un panell d’informació amb l’horari de pas de les línies de bus en temps real.

Dos dels prototips incorporen en un dels seus laterals un espai per a la inserció de publicitat en la cara interior i exterior. D'altra banda, un prototip destina la façana lateral exterior per a publicitat, mentre que a la cara interior s'hi ha instal·lat una pantalla de televisió d’alta resolució per difondre-hi els mateixos continguts que als Quioscos d’Informació Municipal (QIM). L'últim prototip no té cap element afegit als laterals.

Dues de les marquesines de prova estan ubicades a la rambla del Celler (a la confluència amb la rotonda del carrer Cèsar Martinell), una al Pla del Vinyet (davant el Teatre-Auditori) i una altra a la rambla Ribatallada. El cost d'aquests quatre prototips és de 71.148 euros.

Fins al setembre els tècnics de la Secció de Transports Públics avaluaran el funcionament de les noves marquesines. Si els resultats són positius, abans d’acabar l’any es licitarà el concurs per al subministrament i la instal·lació del nou disseny de marquesines de 80 parades d’autobús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.