El Dterra apropa la tècnica 'raku' amb una mostra de 40 peces de ceràmica


Temes relacionats

DTerra celebra el seu 13è aniversari amb una festa oberta al públic (21/des/14)

L'espai Dterra participa al Barcelona Art Jewellery Fair amb dues activitats (16/set/14)

La 14a Nit de l'Art es marca el repte de captar més visitants de fora (27/mai/14)


  • Comparteix:

Inauguració de l'exposició de ceràmica Raku a l'espai Dterra

Inauguració de l'exposició de ceràmica Raku a l'espai Dterra

El Dterra estrena una nova exposició, que aplega peces de ceràmica 'raku' realitzades durant el curs. En aquesta ocasió, la mostra presenta més de 40 peces fetes per 20 alumnes i les dues professores, Roberta Ferreira i Marta Casas. La mostra s'ha inaugurat aquest dissabte amb un vermut musical amb l'actuació de Marta Trujillio i Joan Urpinell.

La galeria Dterra fa 11 anys que imparteix classes de ceràmica i joieria contemporània. D'entre tots els tallers que organitza, destaca la tècnica de 'raku', que ja fa sis anys que la duen a terme. Es tracta d'una tècnica de cocció de la ceràmica que es va desenvolupar al Japó a partir del segle XVI i que aquí és poc utilitzada.

La professora Roberta Ferreira ha explicat que, a diferència de la cocció tradicional, aquesta tècnica necessita l'escalfor d'un forn de gas a 950 graus. És per aquest motiu que la cocció la fan a la Floresta, aconseguint, així, uns efectes impossibles amb altres tècniques de ceràmica. Ara, l'espai mostra les obres dels seus alumnes fetes amb aquesta tècnica poc coneguda, com ha explicat Ferreira.

Roberta Ferreira

La finalitat és mostrar les peces que estem fent aquí al Dterra. Hi ha gent que porta molts anys treballant amb nosaltres, fent ceràmica, i la idea és poder ensenyar i donar-li sortida a les peces que es fan.


La mostra, que s'ha inaugurat aquest dissabte, es pot veure a l'espai Dterra fins al 20 de juny de dimarts a divendres, de deu del matí a dos quarts de dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda. Els dissabtes l'horari és d'onze del matí a dues del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.