L'SCAPS organitza de nou les 'Vacances en Pau' per acollir 10 infants sahrauís


Temes relacionats

Sant Cugat reconeix 21 projectes d'aprenentatge de centres educatius (28/abr/15)

SCAPS porta cinc nens sahrauís a la ciutat per passar unes 'Vacances en pau' ( 8/jul/14)

SCAPS rep 50.345 euros per apuntalar els seus projectes solidaris ( 8/mai/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una edició anterior de 'Vacances en pau' dels infanst sahrauís a Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una edició anterior de 'Vacances en pau' dels infanst sahrauís a Sant Cugat

Una desena d'infants sahrauís tornarà a viure aquest estiu una estada de dos mesos a la ciutat. L'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) organitza un any més les 'Vacances en pau', una iniciativa que va néixer fa 18 anys. Diverses famílies santcugatenques acolliran els infants, que també podran passar una revisió mèdica completa.

SCAPS organitza un estiu més aquesta iniciativa que enguany tindrà la participació d'entre 10 i 12 infants sahrauís, alguns d'ells repetidors de l'experiència, que provenen d'un camp de refugiats.

Com cada any, els nens i les nenes gaudiran d'una estada de dos mesos a Sant Cugat. Els primers començaran a arribar a finals de juny, coincidint amb la Festa Major, i la resta al juliol. L'estada durarà fins l'agost. El projecte encara s'ha de tancar, però de moment ja disposen de prou famílies d'acollida, segons la presidenta de l'entitat, Neus Bosch, que ha afegit que l'objectiu principal de la proposta és 'treure'ls de l'infern on estan vivint'.

Neus Bosch

L'objectiu de tot és treure'ls de l'infern on estan vivint perquè estan en un lloc totalment inhòspit i que puguin passar per unes revisions mèdiques, ja que allà la situació és molt precària. Ells estan vivint d'ajuda internacional.


Bosch també ha explicat que, una vegada finalitzat l'estiu, les famílies acollidores podran seguir parlant amb els infants i, fins i tot, tenen l'oportunitat de viatjar, dues vegades l'any, per visitar els campaments i els infants acollits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.