Iona Downs, Paula Barja i Ona Ibáñez, guanyadores del 10è Premi Pere Ferrer


  • Comparteix:

Els guanyadors, accèssits i membres del jurat del 10è Premi Pere Ferrer

Els guanyadors, accèssits i membres del jurat del 10è Premi Pere Ferrer

Iona Downs, Paula Barja i Ona Ibáñez són les guanyadores de la 10a edició del Premi Pere Ferrer de Narrativa Històrica Breu, organitzat per Òmnium Cultural. Els guardons s'han atorgat aquest dimecres en un acte al Claustre del Monestir que ha aplegat un centenar de persones i on s'han reconegut les millors propostes d'entre les 108 que han arribat des dels centres educatius de la ciutat.

A banda dels tres premis principals, també s'han lliurat set accèssits. Tot plegat s'ha repartit en tres categories, segons el nivell d'educació secundària dels participants: primer cicle, segon cicle i batxillerat i cicles formatius.

L'alumna de l'escola Àgora Iona Downs ha guanyat el primer premi del 1r cicle d'ESO amb 'La història de l'Emília'. Els accèssits en aquesta categoria han estat per Juan Antonio Rakosni, de La Farga, amb 'Del somni a la tragèdia', i per Joan Rius, de l'Àgora, amb 'Història de l'obrer català'.

El primer premi de la categoria de 2n cicle d'ESO ha estat per a l'alumna de l'escola Thau Paula Barja, amb 'Qüestió de principis'. En aquesta secció s'han repartit tres accèssits: el primer per a Mireia Màrquez, de l'Àgora, amb 'Ànima lliure'; el segon per a Àlex Torres, de l'institut Arnau Cadell, amb 'Company d'estada'; i el tercer per a Cristina Roda, alumna de l'institut Leonardo da Vinci, amb 'La bomba del Liceu'.

Finalment, la categoria de batxillerat i cicles formatius ha reconegut com a millor peça 'Un dia més de guerra', de l'alumna d'El Pinar Ona Ibáñez. Els accèssits han recaigut sobre l'alumna de l'Arnau Cadell Maria Quero, amb 'Innocència condemnada', i sobre Maria Trobat, de l'escola Àgora, amb 'Què piulen els ocells'.

Els guardonats han mostrat la seva satisfacció per haver aconseguit aquests reconeixements.

Guanyadors

Ha estat una sorpresa: només em van dir que havia estat finalista. / M'he sorprès una mica perquè és la primera vegada que em presento i espero la pròxima vegada guanyar el primer premi.


La presidenta d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha posat en valor que els premis Pere Ferrer arribin a la seva desena edició i s'ha mostrat confiada perquè el certamen sigui el 'germen d'algun gran escriptor'.

Maria Rosa Caballé

Vam començar amb poques escoles i ara ja són més de 100 textos. Als alumnes de secundària els costa escriure, però quan surten els textos són una meravella. Segur que això és el germen d'algun gran escriptor.


El jurat del desè Premi Pere Ferrer ha estat format per l'escriptora Kima Moret, la professora Manoli Narváez, la filòloga Montse Peitx, les membres de la junta d'Òmnium Cristina Pla i Teresa Roigé, el director de Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, el professor Andreu Freixes, l'escriptor Enric Larreula i el professor Francesc Secall.

L'acte d'entrega dels guardons ha comptat amb la presència del regidor de Cultura en funcions, Xavier Escura, i la regidora d'Ensenyament en funcions, Esther Salat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.