El termini per demanar el permís per fer fogueres de revetlla acaba el 19 de juny


  • Comparteix:

Els permisos per fer fogueres s'han de demanar a l'Ajuntament / Foto: Creative Commons

Els permisos per fer fogueres s'han de demanar a l'Ajuntament / Foto: Creative Commons

Les persones o entitats que tinguin previst celebrar les revetlles d'estiu amb fogueres ja poden sol·licitar el permís corresponent a l'Ajuntament fins al 19 de juny. Només les peticions que s'adeqüin a l'ordenança de convivència ciutadana rebran la llicència per fer foc.

La norma fixa que les fogueres s'han d'instal·lar a més de 500 metres de distància de zona forestal i allunyades del mobiliari urbà o altres elements com semàfors, escocells i pilones, entre d'altres estructures. Tampoc no es poden ubicar sota línies elèctriques, telefòniques o d'enllumenat públic.

Cal fixar un perímetre de seguretat de 15 metres que s'haurà de netejar de fullaraca, herbes o qualsevol altre presència inflamable. La pila de combustible no podrà aixecar-se més de metre i mig i sota d'aquest caldrà posar terra o sorra per no embrutar el paviment. El gruix d'aquest element haurà de ser de 15 centímetres. Les fogueres no es podran encendre amb líquids inflamables ni tampoc no s'hi podran llençar papers, teixits, esprais, plàstics o pneumàtics.

La norma exigeix que durant la crema es disposi de mesures preventives. És a dir, tenir una mànega connectada a la xarxa d'aigua, bidons amb aigua preparats per si cal extingir el foc abans del previst. Quan la foguera s'hagi consumit, s'haurà de ruixar les brases per assegurar que el foc no revifa.

A més, els sol·licitants han d'acreditar una persona com a responsable del foc des de l'encesa fins a l'extinció.

Els requeriments que demanen les sol·licituds es poden consultar aquí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.