L'Associació El Mussol assegura que la riera de Vallvidrera, a La Floresta, està en mal estat


  • Comparteix:

Aquesta acció forma part del Projecte Rius on grups de voluntaris 'apadrinen' i analitzen trams de riera.

Aquesta acció forma part del Projecte Rius on grups de voluntaris 'apadrinen' i analitzen trams de riera.

La riera de Vallvidrera, al seu pas per La Floresta, està en mal estat per culpa de les aigües negres que provenen de les clavegueres i del mal funcionament de la depuradora de Les Planes. Aquesta és la conclusió a què ha arribat l'associació El Mussol després de fer una anàlisi de la qualitat de l'aigua i de l'entorn dels aqüífers a l'alçada de Can Busquets.

Una quinzena de membres d'El Mussol han analitzat l'aigua de la riera de Vallvidrera, al seu pas per La Floresta, aplicant el protocol de la Fundació Rius. Aquest sistema consisteix en fer un diagnòstic de la qualitat del riu a partir de l'anàlisi del cabdal i dels invertebrats que hi viuen. La conclusió és inequívoca: la riera està malalta. Les causes les explica Carme Ferré, de l'Associació El Mussol.

Carme Ferré

La riera comença a presentar símptomes de malaltia. Algunes clavegueres aboquen directament i la depuradora de Les Planes no funciona bé.


Els membres d'El Mussol han format un grup que es compromet a fer un seguiment periòdic de la qualitat de la riera, dos cops l'any, per comprovar el seu estat en diferents èpoques. D'això en diuen 'apadrinar un tram de la riera'. Ho explica Carme Ferré.

Carme Ferré

Amb l'apadrinament d'un tram de la riera, ens comprometem a fer un seguiment dos cops l'any durant molt de temps.


L'Associació El Mussol vol fer extensiva aquesta iniciativa a altres grups ecologistes i a les escoles, i ja ha iniciat converses amb diversos centres educatius per organitzar sortides de camp a la riera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.