FGC comença a implantar un nou sistema de control de frau a les estacions


  • Comparteix:

El conseller Santi Vila veient el funcionament del nou sistema antifrau /  Foto: Gencat

El conseller Santi Vila veient el funcionament del nou sistema antifrau / Foto: Gencat

Les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) comencen a implantar un nou sistema de control de frau. 'Detector', el sistema pioner basat en la intel·ligència artificial, alerta sobre les persones que cometen frau travessant la barrera tarifària aprofitant el pas d'un altre usuari. Aquest mecanisme, que es va instal·lar a l'estació de Provença com a prova pilot, s'ha instal·lat a l'estació de Plaça Catalunya i progressivament se situarà a les altres estacions de la xarxa de FGC, com les de Sant Cugat.

'Detector' és un sistema de control creat a partir de la col·laboració entre FGC i l'empresa barcelonina Awaait Artificial Intelligence, SL, que consisteix en una càmera que observa la zona de validació. Aquest aparell genera alertes en temps real quan detecta un usuari que entra o surt de les estacions sense validar i permet identificar i interceptar immediatament la persona infractora i imposar la sanció corresponent per dissuadir-lo de mantenir aquesta pràctica.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.