Les AMPA volen que la proximitat al domicili marqui l'assignació de centres


  • Comparteix:

La Coordinadora d'Associacions de Mares i Pares (AMPA) vol que l'assignació d'escola en les inscripcions es faci en funció de la residència de l'estudiant i no a partir de les dues zones existents actualment. L'entitat, que acaba de renovar la junta, situa entre les seves prioritats de cara el curs vinent vetllar pel compliment de terminis en la construcció del nou institut Leonardo i treballar per l'escola inclusiva.

La setmana passada es va constituir la nova junta, que ha passat de tres membres a vuit, un d'ells representa un institut per primera vegada per donar a l'entitat major pluralitat, com és el cas del Joaquima Pla i Farreras.

La coordinadora ha traçat els seus plans per a l'any vinent on el canvi en el sistema d'assignació de centre escolar té un pes destacat. De fet, l'entitat ja ha fet arribar la seva proposta a l'àrea d'Educació de l'Ajuntament i, segons ha dit, està a l'espera de resposta. La reelegida presidenta, Carme Roca, ha alertat de la possibilitat que el consistori opti per una zona única ja que això podria comportar que la demanda es concentrés en alguns centres.

Carme Roca

Això comportarà que les escoles que venguin millor el seu centre tindran molta demanda. I les places són limitades.


Les AMPA reclamen una millor planificació que eviti que estudiants es quedin sense plaça al centre sol·licitat i que s'hagi d'optar per cursos 'bolet' per anar 'trampejant' la situació.

La coordinadora ha creat també una comissió de l'escola inclusiva que treballarà perquè els estudiants amb discapacitat puguin seguir la seva formació sense dificultats. En aquest sentit, planteja que el futur Centre d'Educació Especial doni suport a la resta d'equipaments educatius que ho requereixin.

L'AMPA de l'escola La Floresta és una de les que s'ha incorporat a la junta amb la intenció de garantir la igualtat d'oportunitats, fet que, segons diu, no passa ara amb les escoles perifèriques. L'origen del problema és la necessitat de transport per assistir a les activitats del Pla de Dinamització Educativa (PDE) que tenen lloc al nucli del municipi. Per això, insten l'Ajuntament a cercar solucions que podrien passar per cercar subvencions al Consell Comarcal, que es fa càrrec d'una part del transport escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.