Sant Cugat tindrà un autobús elèctric a partir de setembre


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà un autobús elèctric com aquest / Foto: BYD

Sant Cugat tindrà un autobús elèctric com aquest / Foto: BYD

Sant Cugat tindrà el primer autobús 100% elèctric a partir de setembre gràcies a l'acord que han signat l'Ajuntament, el grup Moventis i l'empresa xinesa BYD. El nou vehicle, de 12 metres de llargada, circularà per la línia 7 per millorar la capacitat en hores amb més demanda, i s'emmarca en una prova pilot que s'allargarà durant dos anys.

El consistori i les dues companyies van tancar el contracte el 10 de juny durant la fira internacional del transport públic de Milà, a Itàlia.

Passats els dos primers anys de prova, l'Ajuntament decidirà si es queda, finalment, aquest autobús. Per ara, s'ha signat un contracte de pagament mensual amb opció a compra, 24 mesos després, tot i que no s'ha especificat el preu del vehicle.

Sant Cugat és la segona ciutat que té un autobús elèctric d'aquesta empresa xinesa, després de Barcelona. A Europa, ja hi ha 47 ciutats més que han optat per aquesta modalitat de transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.