Comunicat de l'Assemblea de la Festa Major Alternativa


  • Comparteix:

Recentment el gabinet de premsa de l'Ajuntament publicava una notícia en què es vanagloriava en el titular de l'increment de l'autogestió i la 'coparticipació' en la Festa Major. El seu eco habitual, Cugat.cat, traslladava a un 'La Troba Kung-Fú actuarà a la Festa Major, que creix en espais autogestionats'.

Des de l'assemblea de la Festa Major Alternativa ens ofèn la trivialització del que és una aposta política com l'autogestió, on no podem deixar de veure una voluntat política de banalitzar un projecte polític que any rere any amenaça més el model consumista de festa promogut per l'Ajuntament de Sant Cugat capitanejat per CiU.

Quan des de la FMA parlem d'autogestió, parlem d'una voluntat política d'autogovernar-nos. En un espai inundat d'un model de, en aquest cas, festa major alienant i fomentat en el consum aposem per crear un espai de sobirania per poder construir unes festes alliberades.

La part més palpable de l'autogestió és l'estratègia econòmica per fugir del 'qui paga mana' i per això el nostre model de festa és totalment autosuficient i no depenem de cap institució. Això no vol dir que no reivindiquem l'existència d'infraestructures, que són o haurien de ser municipals i actuem en conseqüència reclamant-ne l'accés. El que és rellevant, però, és que en cas que se'ns negués tot (tarima, electricitat, sortir al programa...) les FMA seguirien existint igualment viables.

Aquesta fita és només comprensible des d'una actitud política que busca canviar l'actual ordre de coses des de l'arrel.

Des de l'assemblea de FMA, celebrem que en altres espais participats per entitats, aquestes s'involucrin cada vegada més en la gestió, ja que pensem que és el camí que els permetrà avançar cap a la seva autonomia, però creiem que disten molt de poder parlar d'autogestió. Prova irrefutable d'això és que sense l'ajut de l'Ajuntament, sigui econòmic o en feina dels treballadors municipals no seria possible cap altre espai de la Festa Major. No vol dir que creguem que ara mateix tothom ha d'apostar pel nostre model, però sí que som crítics de com la gestió de les places de Festa Major en alguns casos constitueix o ha constituït subvencions encobertes a entitats i amb el funcionament de 'l'entitat que organitza la Festa Major', la 'gestora', pantalla del departament de cultura on cada vegada que s'impliquen membres d'associacions tenen el sa costum d'acabar dimitint.

Salut, autogestió i bona Festa Major!

ASSEMBLEA DE LA FESTA MAJOR ALTERNATIVA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.