La Festa Major Alternativa afirma que és l'únic espai realment autogestionat


  • Comparteix:

Detall del cartell de la FMA d'enguany

Detall del cartell de la FMA d'enguany

La Festa Major Alternativa (FMA) assegura, en un comunicat, que és l'únic espai realment autogestionat de la Festa Major. L'assemblea de la FMA remarca que altres espais de la celebració on diverses entitats de la ciutat s'involucren en la gestió queden lluny de l'autogestió, perquè serien inviables sense ajut econòmic del consistori.

La FMA celebra que altres associacions locals participin cada vegada més en la gestió per Festa Major, però no vol dir, segons ells, que ara mateix totes les entitats hagin d'apostar per aquest model. Això sí, es mostra crítica amb la gestió de places de la Festa Major, ja que 'en ocasions constitueix o ha constituït subvencions encobertes a entitats'.

Un dels membres de l'assemblea, Julià Mestieri, diu que, a diferència de la resta d'espais, la FMA és realment autogestionada.

Julià Mestieri

La resta d'espais depenen del fet que l'Ajuntament els faci possibles.


L'assemblea subratlla que la FMA sí que seria viable encara que se'ls negués suports que han rebut del consistori, com la tarima, l'accés a l'electricitat i aparèixer al programa de la celebració. Segons Mestieri, tenir ajuts del consistori no suposa cap incongruència amb el model d'autogestió.

Julià Mestieri

La gràcia de l'autogestió és poder decidir lliuremenet què volem fer i com ho volem fer sense haver de dependre econòmicament.


Crítiques al consistori i a Cugat.cat
L'assemblea de la FMA critica l'Ajuntament per 'vanagloriar-se' en una nota de premsa de l'increment de l'autogestió i la coparticipació en la Festa Major. Això, asseguren, és una 'trivialització del que és una aposta política com l'autogestió' per banalitzar una iniciativa que 'amenaça el model consumista de festa promogut per l'Ajuntament'.

En aquest sentit, el comunicat també lamenta que Cugat.cat, el qual consideren 'l'eco' del consistori, fes referència a l'increment d''espais d'autogestió' de la Festa Major en el titular d'una notícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.