El Consell d'Infants convida a reflexionar sobre els drets infantils amb un joc


  • Comparteix:

El Consell d'Infants ha tancat el curs 2014-2015 amb la presentació d'un joc de cartes, 'Tenim drets', que té com a objectiu que els nens i les nenes de primària coneguin de prop els drets infantils arreu del món. Aquest òrgan consultiu, del qual formen part 34 infants de 15 escoles de la ciutat, ha presentat aquest dimecres a la sala de plens de l'ajuntament els resultats de la seva tasca al llarg del curs, durant el qual han reflexionat sobre drets com l'educació i la salut.

Els membres del Consell d'Infants han posat sobre la taula la situació de la salut, l'ensenyament i la llibertat d'expressió infantils en països com Bolívia, Veneçuela i també al Sàhara. Sobre aquest últim indret, han pogut conèixer el pis d'acollida que l'entitat Sant Cugat per al Poble Sahrauí (SCAPS) proporciona a infants d'aquesta zona nordafricana.

Els membres de l'organisme han transmès la seva presa de consciència als seus companys a través de xerrades als centres educatius. De fet, no es conformen només amb això i aposten per fer difusió a través dels mitjans de comunicació de la ciutat, enviar el joc que han creat als centres educatius i entitats de Sant Cugat i que l'Ajuntament engegui una campanya de comunicació per conscienciar la ciutadania sobre l'estat dels drets infantils arreu del món.

Els vicepresidents del Consell d'Infants, Cristina Àlvarez i Víctor Sànchez, han posat en valor haver après sobre els seus drets i tenir la possibilitat de poder transmetre'ls als seus companys.

Cristina Àlvarez / Víctor Sànchez

He après molts drets que no coneixia i els he pogut explicar a tota la meva classe. / He après que hi ha gent que no té els mateixos drets que nosaltres.


La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha presidit l'acte. Pellicer ha posat en valor la tasca de l'òrgan consultiu i ha destacat l'esforç que han fet els nens i les nenes per abordar un tema tan complex com els drets dels infants.

Susanna Pellicer

Ha estat un Consell d'Infants que ha treballat molt. S'han sentit molt reconeguts amb el tema que han tractat. Ens han posat deures i ara hem de veure què podem fer.


El consistori ha reconegut la tasca dels joves consellers, que es pot seguir a través del blog Interinfancia.net, amb l'entrega d'uns diplomes. També han assistit a l'acte familiars, tècnics i mestres dels membres del consell, així com la regidora d'Educació, Esther Salat, i els portaveus municipals de la CUP, C's, ICV-EUiA i el PSC.

Les escoles santcugatenques que han aportat membres al Consell d'Infants aquest curs són l'Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, Gerbert d'Orhlac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, L'Olivera, Pins del Vallès, Santa Isabel, Thau i Viaró.

L'òrgan representatiu de la canalla
El Consell d'Infants, que es va constituir per primer cop el 14 de desembre de 2010, és un òrgan de participació ciutadana, de caràcter consultiu, format per 34 nens i nenes de 10 a 12 anys que estudien 5è i 6è de primària. La seva funció és aportar als responsables polítics del municipi la visió que tenen els infants sobre la ciutat i la realitat que els envolta, perquè la seva opinió es tingui en compte a l'hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.