S'activa un protocol de vigilància al Ciutat d'Alba per tres casos de tos ferina


  • Comparteix:

Escola Ciutat d'Alba / Foto: Gencat.cat

Escola Ciutat d'Alba / Foto: Gencat.cat

L'Ajuntament ha aplicat un protocol de vigilància activa a l'escola Ciutat d'Alba per tres casos de tos ferina en alumnes que s'han donat recentment. La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha llençat un missatge de tranquil·litat i ha apuntat que els casos no són greus i que ja s'havia donat un altre cas fa un mes en un altre centre que no ha pogut concretar. El consistori, que no sap encara si els nens estaven vacunats, està a l'espera de l'informe del Servei d'Epidemiologia de la Generalitat sobre la situació del centre, que continua les classes amb normalitat.

El consistori no ha pogut aportar dades de quan s'han donat aquests casos de tos ferina, una malaltia altament contagiosa provocada per un bacteri que es transmet per via respiratòria. Els efectes són una tos aguda que en el cas dels infants pot provocar un xiulet en respirar i dificultats per respirar, menjar o dormir a causa dels atacs de tos, que ocorren a les nits.

La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha dit que aquest tipus de malaltia, influïda per una primavera molt calorosa, s'han donat més vegades i que no és extraordinària. La tinenta d'alcalde ha parlat d'un cas fa un mes en un altre centre i mínim, un altre, al llarg d'aquest curs escolar. Pellicer considera que no cal alarmar-se i que el protocol de vigilància de la resta d'alumnes del Ciutat d'Alba està activat per garantir un seguiment efectiu.

Susanna Pellicer

Enviem un missatge de tranquil·litat perquè els casos passen puntualment, però mediàticament criden l'atenció. No són els únics casos d'aquest any.


L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb els pares i la direcció de l'escola, a qui ha lliurat les pautes a seguir al centre, que obrirà aquest dijous les portes amb normalitat, tal com ha fet durant aquests dies.

Una normalitat que ha traslladat l'AMPA de l'escola, tot i que la seva presidenta Leire Miñambres ha xifrat els casos en dos. El departament de Salut de la Generalitat ja ha fet arribar a les famílies un document amb el protocol d'actuació a seguir i en cap moment s'ha alterat el funcionament del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.