FGC retira de forma parcial el mur de contenció de la plaça de Josep Playà


  • Comparteix:

Imatge del mur construït per FGC / Foto: @LaFloresta15M

Imatge del mur construït per FGC / Foto: @LaFloresta15M

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) retirarà parcialment aquest divendres el mur de contenció que va construir a la plaça de Josep Playà per evitar inundacions a la via del tren. Aquesta actuació arriba en un paquet de mesures de millora acordades amb l'Ajuntament, que també preveuen rebaixar la calçada de la plaça i fer un estudi per minimitzar l'impacte de les pluges fortes a la zona.

FGC va construir un mur del contenció al carrer que hi ha sobre l'estació de la Floresta després que els forts aiguats de dilluns passat provoquessin una riuada a la zona que va acabar inundant part de la zona de vies del tren. És una situació que, si es repetís, podria afectar la circulació dels combois de tota la línia del Vallès i per aquest motiu FGC va construir aquest mur provisional.

Després de la reunió amb el consistori, les dues parts han acordat diverses actuacions de millora.

- Retirada aquest divendres, per part de FGC, de forma parcial el mur construït a la plaça de Josep Playà per garantir el pas per a persones amb mobilitat reduïda a l'ascensor, així com també l'accés a les escales de l'andana dos. En cas de pluges, es col·locaran unes planxes metàl·liques en aquells trams de manera que s'impedeixi el pas de l'aigua cap a les andanes.

- L’Ajuntament rebaixarà la calçada de la plaça de Josep Playà perquè quedi 15 centímetres per sota de la cota de la vorera. Així, en cas de pluja forta es facilitarà la laminació de l’aigua cap als desguassos. La previsió de l’Ajuntament és iniciar aquestes obres la setmana vinent. Després el mur de contenció, es retirarà totalment.

- Fer un estudi de totes les escorrenties de la zona per veure de quina manera es poden minimitzar els impactes en cas de pluges no habituals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.