Sant Cugat dóna el tret de sortida a la 3a Escola d'Estiu de l'Institut de la Infància


  • Comparteix:

La iniciativa està adreçada a docents / Foto: Institutdelainfancia.org

La iniciativa està adreçada a docents / Foto: Institutdelainfancia.org

L'Institut de la Infància organitza des d'aquest dilluns i fins divendres la 3a edició de l'Escola d'Estiu a la Casa de Cultura. Els participants podran escollir des d'una fins a cinc formacions i jornades que se centraran en la innovació, el pensament crític, l'escola activa, la creativitat i l'acompanyament en els canvis que viuen molts educadors i centres. Els objectius de l'entitat són donar a conèixer els fonaments pedagògics i les experiències que estan transformant el panorama educatiu del país i fomentar la literatura infantil a través d'experiències trencadores.

És la segona vegada que aquesta iniciativa educativa es fa a Sant Cugat i enguany repeteix localització per oferir un programa que porta per títol 'Obrim portes a una nova educació' que es desenvoluparà en dos eixos. 'Obrim portes a la nova educació. La reflexió que ens orienta a l'acció i als canvis' treballarà les diferents filosofies pedagògiques lligades a l'atenció emocional dels infants a l'escola. L'altre eix és 'La transformació educativa a través de la literatura', que vol fomentar la lectura a través d'experiències trencadores i demostrar que els nens llegeixen més si l'experiència està acompanyada del plaer, l'experimentació i l'acompanyament emocional.

El curs, que inclou una sortida a Girona per conèixer des de dins l'escola Montessori Palau i una jornada final de literatura infantil, comptarà amb diversos experts que oferiran classes magistrals als inscrits.

A diferència d'altres escoles d'estiu que van destinades exclusivament al professorat, la que organitza l'Institut de la Infància està dirigida a 'tots aquells que vulguin aprendre i compartir' des de directors d'escola, a mestres, pares i monitors de lleure. La directora de l'Institut de la Infància, Verònica Bronstein, ha explicat a Cugat.cat que 'són els adults els que han de canviar l'educació ja que són els encarregats d'educar els nens' i que 'això en aquest país no s'està produint'.

Veronica Bronstein

Si volem canviar l'educació ho hem de fer des dels adults que som els que ens encarraguem d'educar els infants. Això en aquest país no s'està fent. Tenim l'exemple de la universitat on és molt difícil fer canvis.


Aquesta 3a edició, que segons dades de l'organització aplegarà uns 200 participants, tindrà la participació de diversos il·lustradors de renom com Francesc Rovira, Anna Llenas i Patricia Geis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.