La Flama del Canigó encén Sant Joan amb la mirada posada al 27S


  • Comparteix:

La Flama del Canigó, organitzada per Òmnium, ha fet parada a Sant Cugat la vigília de Sant Joan per demanar el suport de la societat civil en un moment 'crucial' per al país, en al·lusió al 27S, que demana 'fermesa i unitat'. Això ha manifestat el coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, Raül Romeva, encarregat de llegir el manifest d'enguany, en una trobada que ha aplegat centenars de ciutadans a les places de la Vila i d'Octavià. La presidenta d'Òmnium, Maria Rosa Caballé, considera que la llista sobiranista unitària del president Mas és 'una proposta que s'ha d'estudiar'.

L'edició 2015 de la Flama del Canigó ha plantat cara al mal temps i s'ha convertit en un esclat de cultura popular i tradicional. La flama ha vingut procedent d'Artés per aturar-se a la plaça d'Octavià, on l'esperaven el Grup Mediterrània, les sardanes, la Cobla Mediterrània i els Bastoners. Ha estat el preàmbul per a l'encesa a la plaça de la Vila, on els Castellers i els Diables han escalfat motors per al seguici fins la plaça del Monestir.

Centenars de santcugatencs no s'han perdut l'arribada de la torxa, com a símbol d'una tradició vinculada al solstici d'estiu pròpia dels Països Catalans. El coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir i director de la campanya d'Òmnium pel 27S, Raül Romeva, s'ha ocupat del manifest signat per l'impulsor de la flama Nemesi Solà. Romeva ha demanat als ciutadans 'fermesa i unitat'.

Raül Romeva

El que posa de manifest és la perserverança d'una nació que vol ser lliure a les portes d'unes eleccions. És un moment que demana fermesa pel camí que hem de fer junts.


Sobre la proposta del president de la Generalitat, per impulsar una llista sobiranista unitària de cara el 27S, la presidenta d'Òmnium, Maria Rosa Caballé, ha dit que l'entitat estudiarà l'oferiment, tot i que 'com més unitat millor'.

Rosa Maria Caballé

Des de sempre totes les entitats hem cridat a la unitat, que és difícil. Intentarem que hi hagi el màxim d'unitat possible.


La iniciativa, amb la col·laboració de l'ANC i l'Ajuntament, s'ha completat amb el Cant dels Segadors, l'encesa de la foguera de Sant Joan i coca i cava per a tothom.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.