El TSJC declara nul el concurs d'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat


  • Comparteix:

Túnel i canonada de connexió de les xarxes d'aigües del Ter i el Llobregat, a Collserola / Foto: ACN

Túnel i canonada de connexió de les xarxes d'aigües del Ter i el Llobregat, a Collserola / Foto: ACN

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul aquest dimarts el concurs d'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que dóna servei a Sant Cugat. Les sentències publicades exposen que les bases del concurs incloïen un programa d'obres 'orientatiu', que posteriorment es va considerar com a 'obligat'. És la primera vegada que la justícia es pronuncia obertament sobre l'adjudicació, tal com havien demanat els litigants (Acciona, Agbar i la Generalitat).

El tribunal ha posat de manifest que el concurs va generar així una 'confusió' contrària als principis de 'transparència, publicitat i igualtat', que són 'essencials en matèria de contractació'. Segons el TSJC, aquesta situació afecta greument el concurs, sense que sigui possible redreçar la situació una vegada els licitadors han efectuat les seves proposicions 'sobre una base tan equívoca'.

Igualment, el TSJC ha resolt els tres recursos interposats contra l'adjudicació del contracte al consorci liderat per Acciona. En les sentències, el tribunal anul·la la declaració 'd'inadmissibilitat' de l'oferta d'Acciona, que l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) va dictaminar en la seva resolució de 2013. En el seu moment el departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar el contracte al consorci liderat per Acciona, sota la titularitat del santcugatenc Lluís Recoder. Tanmateix, l'OARCC, un ens integrat a la Generalitat de Catalunya, va estimar el recurs interposat per Agbar i va declarar que l'oferta d'Acciona era inadmissible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.