Els bars de la plaça Augusta inicien una protesta contra el decret de terrasses


  • Comparteix:

Els treballadors dels locals de la plaça Augusta llueixen una samarreta reivindicativa

Els treballadors dels locals de la plaça Augusta llueixen una samarreta reivindicativa

Els restauradors de la plaça d'Augusta lluiran aquest divendres una samarreta reivindicativa per protestar contra la pròrroga 'sine die' del decret municipal que limita el nombre de taules i l'horari de tancament de les terrasses en aquesta zona. El decret de l'Ajuntament, que era vigent fins al 15 de maig, obliga els locals a tancar a les onze de la nit i ubicar un màxim de 14 taules els caps de setmana i vuit la resta de dies.

L'Ajuntament ha prorrogat el 'decret de terrasses' que era vigent fins al 15 de maig. La nova ordenança manté les limitacions de l'anterior, que implica que els locals disposin d'un màxim de 14 taules de divendres a les sis de la tarda fins a diumenge a la mateixa hora i de vuit taules la resta de la setmana. L'única novetat és que s'amplia l'aplicació dels horaris de tancament, a les onze de la nit, a tot l'any. Aquesta decisió ha molestat els restauradors de la plaça, ja que ho consideren una mesura 'injusta', 'unilateral' i discriminatòria' i els ha impulsat a organitzar una protesta aquest divendres. Els treballadors dels locals lluiran durant tota la jornada una samarreta per denunciar aquesta situació.

El propietari del Dehesa Santa Maria, Toni Soriano, ha explicat a Cugat.cat que es tracta d'una forma de reflectir la queixa a l'Ajuntament i el fet que no hagi donat resposta a cap de les trucades que han fet els locals afectats per reunir-se i solucionar el problema.

Toni Soriano

És una forma de reflectir la nostra queixa envers l'Ajuntament i que no hagi donat resposta a cap de les trucades que hem fet per reunir-nos, parlar i solucionar el problema.


Soriano també ha explicat que les seves peticions són tenir les mateixes condicions que la resta del sector de la hostaleria de Sant Cugat, utilitzar les taules que les llicències els permeten i tenir els mateixos horaris de tancament.

Toni Soriano

Nosaltres el que volem és ser igual que els altres, ni més ni menys. Volem ocupar els mateixos espais, ocupar les terrasses amb les llicències que tenim i no amb menys taules, no sabem perquè, i tenir els mateixos horaris que els altres espais d'aquest poble.


El tinent d'alcalde d'Urbanisme del moment en el qual es va establir el decret, Pere Casajoana, explicava que la mesura s'aplica perquè la zona és més petita que altres places i, per tant, ha d'haver-hi una proporció de taules menor.

Els locals afectats per la ordenança municipal són Bon dia, Tost, Dehesa Santa Maria i Zum-Zum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.