Un incendi crema 18 hectàrees a Collserola


  • Comparteix:

Un incendi ha cremat aquest dimecres 18 hectàrees de Collserola. Dotacions de bombers de Barcelona i de la Generalitat, amb la col·laboració de mitjans aeris, Protecció Civil i l'ADF, han controlat i apagat les flames, que no han afectat Sant Cugat. S'està treballant per determinar l'origen del foc.

L'incendi s'ha declarat aquest dimecres al migdia a Collserola, a la zona del camí de Cal Notari, a Barcelona, i s'ha estès cap a Cerdanyola. A causa de les flames, s'han hagut de desallotjar tres cases, s'ha tallat la carretera d'Horta-Cerdanyola (BV1415) i s'ha hagut d'atendre una persona per inhalació de fum.

El fet que el fum s'hagi pogut veure i olorar des d'algunes zones de Sant Cugat ha fet pensar que l'incendi era a prop de la ciutat. No obstant això, el cap d'ADF, Iñaki Ferreira, ha explicat a Cugat.cat que hauria hagut de travessar tres o quatre carenes per arribar al nostre municipi.

Tot i això, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha reunit aquesta mateixa tarda amb membres de l'àrea de Medi Ambient municipal, l'ADF, Protecció Civil i Policia Local per analitzar l'evolució de l'incendi i determinar les actuacions que s'haurien dut a terme en cas que el foc hagués arribat al terme municipal de Sant Cugat.

Dilluns, l'Ajuntament ja va activar la fase d'alerta pel risc d'incendis i pel risc d'onada de calor que afecta la comarca del Vallès Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.