L'IdcSalud HGC inaugura una nova sala de neurologia i radiologia intervencionista


  • Comparteix:

L'IdcSalud Hospital General de Catalunya (HGC) ha renovat les sales de neurologia, radiologia i cardiologia intervencionista amb la incorporació d'un equip biplà per dur a terme procediments intervencionistes mínimament invasius guiats per imatges de rajos X. Aquests nous equips redueixen la radiació que rep el pacient fins en un 75%, durant processos de llarga durada, sense perdre resolució d'imatge. S'utilitzen, sobretot, per al tractament d'ictus i patologies vasculars amb repercussió cerebral.

Són equips d'última generació d'exploració i tractament que permeten magnificar, veure i tractar petitíssimes lesions actuant com un microscopi i millorant els resultats. L'Hospital General de Catalunya considera de gran importància realitzar inversions en la més avançada tecnologia per obtenir avanços significatius en el tractament i la recuperació dels pacients, com ha explicat el director general del centre hospitalari, Xavier Mate.

Xavier Mate

Es poden fer moltes més coses que abans no podíem fer perquè no ens hi veiem prou. Ara ens permet fer més coses, arribar a més patologies, fer-ho amb més seguretat i garantir més èxits.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha destacat la inversió que ha fet l'hospital per millorar la vida de les persones i, també, per continuar posant el nom de Sant Cugat en un punt de referència.

Carles Brugarolas

Un responsable d'Economia vol que passin coses com aquestes. Que hi hagi operadors que facin inversions que aporten tecnologia punta i que milloren la vida de les persones.


Mitjançant aquesta tècnica es poden evitar, a més, fins en un 80% les intervencions quirúrgiques en casos com els aneurismes i les malformacions arteriovenoses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.