Torna el premi Ramon Barnils per impulsar el periodisme d'investigació


  • Comparteix:

El premi de periodisme d'investigació Ramon Barnils manté oberta l'entrega d'originals fins a finals de setembre. El certamen, que s'ha presentat aquest dimecres en un acte a Sant Cugat, vol impulsar el periodisme d'investigació arreu dels Països Catalans en qüestions i problemàtiques que tenen impacte sobre el país, tant a àmbit local, comarcal o nacional. La iniciativa té el suport de Cugat.cat i de l'Ajuntament de Sant Cugat, entre altres.

El concurs està obert a professionals del periodisme i a estudiants de grau, postgrau o màsters de periodisme. També hi poden concórrer llicenciats o graduats en periodisme encara que no estiguin en actiu mentre estigui oberta la convocatòria del concurs.

El periodista i president del Grup Barnils, David Bassa, explica que la voluntat del guardó és continuar amb la tasca de foment del periodisme d'investigació i donar oportunitats als joves periodistes, objectius primordials de l'entitat.

David Bassa

Vol potenciar la professió i els estudiants que comencen. El Grup Barnils ja ho fa i actualment sis universitats estan implicades en els anuaris i els estudiants publiquen amb nosaltres els primers articles.


El premi tindrà dos guardons: el primer valorat amb 1.200 euros al qual podran optar professionals i estudiants de periodisme i el segon, dotat amb 400 euros, que serà un accèssit només per a estudiants. Les bases del premi poden consultar-se a la web del grup que porta el nom del periodista santcugatenc.

El primer premi es publicarà inicialment al diari 'Ara' i posteriorment a Cugat.cat. El grup de comunicació santcugatenc també publicarà l'accèssit. Un representant del portal de comunicació multimèdia estarà present en el jurat dels premis. El president del consell d'administració de Cugat.cat, Xavier Fornells, ha destacat que la intenció és promoure l'evolució de la professió.

Xavier Fornells

El premi és una proposta del Grup Barnils i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i Cugat.cat que vol donar sortida a noves formes periodístiques.


Els premis s'atorgaran en una cerimònia que tindrà lloc el novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. La iniciatva la convoca i l'organitza el Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, Cugat.cat, el diari 'Ara', supermercats Bonpreu-Esclat i Estrella Damm.

El premi Ramon Barnils és la recuperació i actualització del guardó que, amb el mateix nom, va donar el setmanari 'El Temps' entre el 2001 i el 2008 als Premis Octubre de la ciutat de València.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.