El futur Pla de Salut aborda la coordinació entre sanitat i serveis socials


  • Comparteix:

El futur Pla de Salut 2016-2020 abordarà els nous reptes del sector, entre ells una millor integració entre l'atenció sanitària i els serveis socials. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha avançat aquest dilluns a Sant Cugat que les línies d'actuació del nou document busquen prevenir la malaltia, millorar la cura i afrontar les conseqüències des de l'atenció. Tot plegat, per arribar a l'horitzó 2020 amb 11 objectius i prioritats que han de permetre adaptar el sistema sanitari a les noves necessitats.

El nou pla, que està previst que entri en vigor a principis del 2016, s'articularà en tres eixos: salut, polítiques i instruments. Defineix 11 línies d'actuació i 43 projectes.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat que el pla busca incidir en la prevenció, però també millorar el tractament i l'atenció.

Boi Ruiz

L'atenció sanitària ha de respondre a allò que tots volem. Que ens curin i si no poden curar-nos que millori. Si no es pot, que el sistema ens cuidi.


Com a objectius i prioritats, el document marca la qualitat de vida i el seguiment operatiu, el cribatge poblacional de càncer de colon i recte, la redefinició de l'atenció urgent als pacients amb ictus, el programa integral d'actuació en cardiopatia isquèmica, la prevenció del suïcidi, la medicina personalitzada en malalties respiratòries, el model d'atenció a les persones amb malalties neurodegeneratives, la prevenció secundària de fractures osteoporòtiques, la vigilància epidemiològica 2.0, la salut infantil i de l'adolescència en persones en situació de vulnerabilitat i el desplegament d'atenció a les malaties minoritàries.

Això inclou una millor integració entre l'atenció sanitària i els serveis socials. Aquest és un dels reptes que el pla ha d'afrontar i que la seva posada en marxa permetrà avançar en aspectes com el tractament personalitzat genètic, la innovació farmacèutica i el vincle entre sanitat i serveis socials.

Boi Ruiz

Una major profunditat en la genètica, avenç en les innovacions farmacéutiques i una atenció més lligada entre els serveis socials i sanitaris.


La conselleria ha donat a conèixer aquest dilluns en un acte al Teatre-Auditori aquestes línies estratègiques a uns 600 professionals que ara poden fer les seves aportacions al futur Pla de Salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.