Les treballadores de Clece denuncien reubicacions de feina sense informació


  • Comparteix:

Moment de la protesta davant de l'ajuntament

Moment de la protesta davant de l'ajuntament

Les treballadores de Clece, empresa encarregada de la neteja dels equipaments municipals, denuncien que han estat recol·locades en noves dependències sense cap explicació documentada. Les empleades asseguren que ni el consistori ni la companyia els han aclarit els motius del canvi d'ubicació de la seva feina. L'Ajuntament remarca que se n'ha informat al comitè dels treballadors i que es tracta d'una mesura per millorar l'eficiència del servei.

Concentració a la plaça de la Vila
Una vintena de treballadores s'han concentrat aquest dimarts davant de l'ajuntament per posar la situació al descobert. Les rotacions impliquen, majoritàriament, les empleades que netejaven centres educactius, escoles bressol i oficines. Les afectades per les recol·locacions són unes 60 de les 110 treballadores de Clece, segons la representant de CCOO, Ángeles Galera.

Galera assegura que no han rebut cap document sobre les reubicacions i ha afegit que algunes treballadores han rebut 'pressions de càrrecs intermitjos' per acceptar els canvis.

Ángeles Galera

Hi ha companyes que han patit amenaces i ja han estat rotades. Ni l'empresa ni l'Ajuntament ens donen cap document.


Una decisió per millorar l'eficiència, segons el consistori
L'Ajuntament explica que, per fer més eficient el servei, s'ha apostat per 'iniciar rotacions del personal entre les diferents dependències'. Segons el consistori, això no contradiu el conveni ni les condicions laborals dels treballadors, perquè estan contractats per netejar els edificis municipals de Sant Cugat, sense estar adscrits a cap equipament.

L'Ajuntament afirma que se'n va informar al comitè dels treballadors en reiterades ocasions, amb l'explicació dels motius i del que s'espera amb aquestes modificacions. A una de les darreres reunions, remarca el consistori, es va demanar a les treballadores que comuniquessin aquelles circumstàncies personals que s'haurien de tenir en compte per fer la distribució el millor possible, però a data d'avui no han fet arribar cap suggeriment.

Clece i el servei de neteja dels equipaments municipals
Fa un any, l'Ajuntament va renovar la concessió de la neteja dels equipaments municipals a Clece, amb l'únic vot contrari de la CUP. El contracte és per a quatre anys, amb dues possibles pròrrogues, i inclou la neteja de 54 edificis amb un cost de prop de 2,5 milions d'euros.

L'adjudicació inicial a Clece va tenir lloc al 2007 i va substituir l'empresa TMA Grup Sánchez. Aleshores, la substitució de companyia va causar problemes amb les condicions laborals de les empleades. La protesta es va generar, segons les treballadores, per incompliments de TMA Grup Sánchez i de Clece.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.