La Festa Major de Mira-sol arriba divendres amb organització dels veïns


  • Comparteix:

Els representants de la coordinadora amb la tinenta d'alcalde Camela Fortuny, al centre / Foto: Localpres

Els representants de la coordinadora amb la tinenta d'alcalde Camela Fortuny, al centre / Foto: Localpres

Mira-sol viurà aquest cap de setmana la Festa Major que, per primera vegada, han coorganitzat la coordinadora Sociocultural del territori i l'Ajuntament. La poeta Marta Pessarodona pronunciarà el pregó aquest divendres a les vuit de la tarda al pati del Casal de Mira-sol. Hi haurà ofertes per a tots els gustos i totes les edats.

Quan acabi el parlament, els Diables i Tabalers agafaran el relleu també al pati, on pujaran el ritme de la festa. Al teatre del Casal, la companyia Mira-sol Teatre representarà, a partir de dos quarts de deu del vespre, el muntatge 'El retaule del flautista'. La resta de la nit estarà dedicada a la música i el ball. El restaurant La Ponderosa organitza una Nit de Sevillanes a dos quarts d'onze de la nit. Els que prefereixin el hip hop tenen una cita al Casal a partir de les onze i a la pista de davant del Casal hi haurà una de les cites més emblemàtiques de les feses del barri, la Nit Jove.

Dissabte
Dissabte serà una jornada amb protagonisme de la família i els esports. A les nou del matí, començarà a rodar la pilota a la 6a edició del Torneig de 12 hores de futbol al camp del Mira-sol.

La companyia La Tresca i la Verdesca oferirà l'espectacle infantil 'Històries d'aigua' al Pati del Casal a les onze del matí i fins el punt del migdia. Just quan acabi la proposta, la Banda de Cornetes i Tambors de Mas Gener iniciarà una cercavila que unirà el Casal amb el Mira-sol Centre, a la plaça Ausiàs March. D'onze del matí a tres de la tarda, aquest espai ofereix un seguit d'activitats pensades per als més petits.

El Club de Petanca de Mira-sol engega, a dos quarts de cinc de la tarda, el campionat. Una hora més tard, obrirà la 7a edició de la Fira d'Intercanvi de Mira-sol al pati del Casal. L'equipament acollirà totes les activitats del dissabte, tret de la Nit Jove, que serà a La Ponderosa. A les sis, començaran les partides simultànies d'escacs obertes a tothom amb el Mestre Català Miquel Sierra. Al mateix temps, Karamalà oferirà una mostra de ritmes africans.

A dos quarts de set, hi haurà una de les novetats d'enguany. Es tracta d'una subhasta d'objectes que servirà per recollir recursos per a l'entitat Maia Nepali, que dóna suport al Nepal arran del terratrèmol. Serà al Teatre del Casal i els objectes són donacions dels veïns del barri.

Una altra de les novetats és que l'organització de la Festa ha anat a càrrec de la coordinadora Sociocultural de Mira-sol amb l'Ajuntament. La portaveu de la plataforma veïnal, Blanca de Latorre, ha explicat que el rerefons de les activitats és fomentar les relacions de veïnatge entre els seus habitants i, de retruc, donar més protagonisme a un equipament com el Casal, que acull gran part de les activitats.

Blanca de Latorre

Volem fer del Casal el cap i casal de Mira-sol i promoure el teixit social del barri. Volem estimular que els veïns es coneguin i participin a les entitats


A les set de la tarda, serà el moment de les sardanes, una de les cites tradicionals. La Cobla Contemporània posarà el ritme al pati del Casal, que, seguidament, acollirà un sopar de carmanyola, a partir de dos quarts de deu, i la nit continuarà amb un karaoke, la Nit Jove a la Ponderosa i un ball amb l'orquestra Tremendos.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat la feina de la coordinadora i ha posat en valor el treball conjunt entre associacions i administració. Segons ha dit, 'és un orgul treballar d'aquesta manera'.

Carmela Fortuny

És un orgull mirar el cartell i veure que la organització és entre la coordinadora i l'Ajuntament. A més, la feina de la coordinadora va més enllà.


Diumenge
Diumenge l'activitat arrencarà a dos quarts d'onze al Casal amb la bicicletada popular oberta a qualsevol vehicle de rodes. Al punt del migdia, la pista del Casal acull la Festa de l'Escuma per refrescar els assistents. Els avis celebraran el seu ball a dos quarts de set de la tarda. A partir de les set, els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Sant Cugat oferiran les seves construccions.

La festa acabarà amb la tradicional actuació d'havaneres, a càrrec del grup Mar Endins.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.