Paraira: 'El decret de terrasses vol trobar l'equilibri entre veïns, bars i oci'


  • Comparteix:

La plaça Augusta

La plaça Augusta

Mirar de trobar l'equilibri entre el descans dels veïns, l'activitat dels locals i l'oci dels santcugatencs és l'objectiu del decret municipal que redueix l'horari de les terrasses de la plaça Augusta. Així ho ha dit la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que s'ha compromés a tornar a reunir el Pacte per la Nit al setembre per mirar de trobar una 'solució definitiva' en forma d'ordenança que reguli l'activitat de les terrasses de bars i restaurants.

El decret respon, segons Paraira, a les queixes dels veïns de la zona per la presència, cada vegada més important, de taules a la plaça, així com la celebració d'altres activitats que fan de l'Augusta un espai concorregut durant tot el dia. Així, l'Ajuntament ha redactat una normativa diferenciada de la resta d'espais públics del municipi que afecta la plaça ubicada a tocar del Monestir i d'altres indrets de Sant Cugat.

Crsitina Paraira

Hem intentat trobar un equilibri que no satisfà a ningú en una plaça molt petita i que té molt moviment. Hi havia molt malestar entre alguns restauradors i els veïns que suporten tota aquesta pressió.


La tinenta d'alcalde assegura que aquesta és una solució temporal i que el compromís de l'equip de govern és redactar una ordenança que reguli l'activitats de les terrases de bars i restaurants. La intenció, ha dit, és buscar el consens entre les diferents parts implicades a través del Pacte per la Nit i per això al setembre, diu Paraira, es convocaran noves reunions.

Cristina Paraira

Al setembre volem tornar a reunir el Pacte per la Nit i posar remei a la situació, entre tots, el més aviat possible.


La nova normativa fixa que el cap de setmana tots els establiments han de tancar, com a màxim, a dos quarts de dotze de la nit, però el nombre de taules i cadires varia. Així, el Tost i el Dehesa poden instal·lar 14 taules i 56 cadires, i la cafeteria Bon Dia pot col·locar 12 taules i 48 cadires. La cafeteria Zum Zum pot posar a disposició dels clients 6 taules i 24 cadires tots els dies de la setmana. Els dies de Mercat, els dijous, la pizzeria Vita in Fiori podrà instal·lar-se també a la plaça Augusta amb 8 taules i 32 cadires.

Altres espais
Un segon decret publicat divendres passat estableix horaris específics per als següents espais: plaça de Josep Playà, plaça del doctor Pila, el carrer d'Elies Rogent, l'entorn del mercat de Torreblanca, Gran via de les Corts Catalanes i l'hipòdrom de la carretera de Rubí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.