El Teatre la Unió creixerà en capacitat amb 400 seients retràctils


  • Comparteix:

Una imatge de la presentació / Foto: Localpres

Una imatge de la presentació / Foto: Localpres

El Teatre la Unió tindrà 400 localitats retràctils que permetran convertir-lo en una sala diàfana per a ball, concerts i àpats institucionals. Aquesta és la peça clau de l'avantprojecte guanyador del concurs per rehabilitar La Unió, del despatx Dilmé Fabré Torras i Associats, que s'ha presentat aquest divendres. El proper pas és redactar el projecte, que s'allargarà durant sis mesos, amb l'objectiu de tenir les obres enllestides abans que acabi el mandat.

La principal característica del nou projecte és la versatilitat, amb diversos usos per cadascun dels espais. L'edifici creixerà una planta per donar més espai a les seccions de l'entitat, que hauran de compartir l'equipament amb activitats organitzades per l'Ajuntament, tal com marca el conveni signat entre el consistori i La Unió per salvar l'entitat.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha remarcat que la nova Unió s'ha de projectar cap a Sant Cugat, però també cap a fora.

Carmela Fortuny

Ens ha de servir per projectar-lo cap a Sant Cugat, però també fora de la ciutat. Volem que gent d'altres llocs també se'l senti com a seu.


La nova planta baixa, que estarà tota al mateix nivell, es convertirà en un espai on totes les sales es podran integrar entre elles i transformar-ne l'ús segons les seves necessitats i dels actes que s'hi facin. El pati serà la zona central del nou edifici i totes les sales, i el bar, hi tindran accés per poder-lo fer servir com un annex per a les seves activitats.

Un dels arquitectes del projecte guanyador, Xavier Fabré, ha assenyalat aquesta permeabilitat com la principal característica del projecte.

Xavier Fabré

Enteniem que un dels valors més positius és aquesta permeabilitat. Es podrà tenir espais d'ús que serveixen per anar d'un lloc a l'altre i que són de tots.


L'avantprojecte de rehabilitació també se centrarà en la sostenibilitat i incorporarà sistemes de gestió del cicle de l'aigua, d'aïllament tèrmic, control energètic i d'il·luminació i una construcció feta a base de materials amb baix impacte ambiental o reciclats.

El Teatre

El nou Teatre la Unió serà un espai versàtil que podrà transformar-se per convertir-se en un teatre convencional per a 400 espectadors asseguts, un espai de concerts o teatre amb capacitat per a 900 persones a peu dret, un teatre amb escena avançada i fossat per a músics de 360 espectadors o una sala per a àpats multitudinaris amb la possibilitat d'incorporar el pati com un espai més per a l'acte.

La sala Anselm Clavé

L'altre espai de la planta baixa de l'edifici serà una sala dedicada a activitats participatives i que no s'ajustin a l'espai del teatre. Es podrà dividir en dues sales aïllades acústicament entre elles per poder fer actes simultàniament i tindrà llum natural per les dues bandes i accés directe al pati.

Les xifres

El nou edifici de La Unió tindrà un total de 2.929 metres quadrats, repartits entre soterrani, planta baixa, primera planta i segona planta. El cost aproximat, abans de la redacció del projecte i l'execució de les obres, és d'uns tres milions d'euros.

La presentació de l'avantprojecte s'ha fet al Teatre la Unió i l'ha presentat l'alcaldessa, Mercè Conesa. També hi han assistit el president de La Unió, David Pujol, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, i la regidora de Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.