L'Ajuntament presenta a la Generalitat una proposta per remodelar el CAP Sant Cugat


  • Comparteix:

El CAP Sant Cugat està ubicat al carrer de la Mina

El CAP Sant Cugat està ubicat al carrer de la Mina

L'Ajuntament ha presentat al departament de Salut una proposta per modernitzar el CAP La Mina, ha avançat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Polítiques del Cicle de la Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer. El consistori i el govern coincideixen en la necessitat de modernitzar la planta baixa, els 'boxs' d'urgències i els aparells mèdics del centre d'atenció primària més antic de la ciutat. De cara al setembre, l'Ajuntament es reunirà amb el conseller de Salut, Toni Comín.

Pellicer assegura que cal dotar l'espai del també conegut com CAP La Mina de les mateixes condicions de què disposen els CAP de Valldoreix i Can Mates. Una adequació necessària i per la qual ja s'han reunit dues vegades amb el govern per assegurar que l'oferta sanitària local es presta amb totes les garanties.

Susanna Pellicer

La planta baixa s'ha de modernitzar, igual que els boxs d'urgències. Està antiquat. S'ha de modernitzar i millorar.


La titular també ha afirmat que han expressat a la Generalitat la necessitat de reforçar el servei del Centre de Salut Mental, ubicat en aquest mateix CAP. Un estudi que l'Ajuntament presentarà al setembre sosté que el servei necessita una revisió per oferir un atenció més ràpida i eficaç. D'altra banda, l'Ajuntament està estudiant una proposta del CatSalut per canviar el sistema de pediatria per centralitzar-lo.

Pellicer afirma que no és necessari un quart CAP i que el de Can Mates encara té capacitat per absorbir més demanda dels barris de nou creixement.

L'hospital i la segona residència
La tinenta d'alcalde ha reiterat l'aposta de l'equip de govern perquè la Generalitat valori si cal construir un nou equipament o optar per l'ús d'espais buits de l'HGC. Per Pellicer, l'idoni seria concertar llits en aquest hospital privat santcugatenc.

Amb relació a la segona residència, Pellicer ha assegurat que l'aposta de Sant Cugat serà la de continuar demanant la concertació de llits de les residències privades de la ciutat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.