600 famílies continuaran rebent aliments dels horts urbans de Valldoreix


  • Comparteix:

Representants de Càritas, l'EMD i la Caixa durant la roda de premsa

Representants de Càritas, l'EMD i la Caixa durant la roda de premsa

Càritas, l'EMD de Valldoreix i la Caixa han renovat aquest dimecres el conveni de cessió de la gestió dels horts urbans de Valldoreix. L'acord beneficia 600 famílies de Sant Cugat que reben verdures i hortalisses fresques i de proximitat a través de l'entitat social amb la intenció de garantir una alimentació equilibrada.

L'acord estableix que la Caixa fa una donació de 6.000 euros per al material que es necessita per tenir cura dels horts. De la seva banda, l'EMD cedeix els terrenys i l'aigua per al reg, i Càritas es fa càrrec de la gestió a través de voluntaris i beques de formació.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha destacat la voluntat de les tres parts per sumars esforços per a un bé col·lectiu.

Blai Blanquer

Els beneficiaris reben més qualitat i això ha estat possible gràcies a ajuntar voluntats. Les obres de participació avui en dia són indispensables, ningú pot fer les coses tot sol. Volem intentar anivellar les rendes perquè el qui té menys en tingui més.


La directora d'àrea de negoci de la Caixa a Sant Cugat - Valldoreix, Inés Jiménez, ha explicat que aquest projecte encaixa perfectament amb la voluntat de la fundació de l'entitat financera d'ajudar a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Inés Jiménez

És un projecte que vam veure néixer fa dos anys i ara veure que té continuitat i ajuda a persones en situació de vulnerabilitat a sortir endavant, encaixa amb els nostres projectes.


El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha destacat el complement alimentari que significa rebre aquest tipus de productes frescos.

Josep Puig

Aquests horts urbans de Valldoreix serveixen per complementar els altres ajuts alimentaris que els usuaris de Càritas reben.


El primer conveni entre les tres parts es va signar al maig del 2013. En aquests dos anys, s'han produït un total de tres tones de verdures que s'han destinat a 600 famílies santcugatenques. Del nou conveni es desprèn, a més, que es farà un arranjament dels terrenys. La voluntat és disminuir la producció amb la intenció d'incrementar la qualitat del producte que es conrea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.