Els Bombers criden a no abaixar la guàrdia en la prevenció d'incendis per l'acumulació de sequera


  • Comparteix:

Sant Cugat té un 40% de massa forestal al terme municipal

Sant Cugat té un 40% de massa forestal al terme municipal

El Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat recorda a la ciutadania que no es pot abaixar la guàrdia a Collserola a causa de l'acumulació de sequera dels últims mesos. Malgrat que la zona de la serra no està en l'estadi 1 d'alt risc d'incendi, la proximitat de Collserola a zones urbanes fa que s'extremi la precaució.

Tot i les pluges del 22 de juliol passat i d'aquest divendres, l'evolució de la sequera i l'estat dels combustibles posen en situació d'alerta la zona de la serra de Collserola. Això ha explicat la tècnica del GRAF Etel Arilla que ha fet especial incidència en la proximitat de l'espai boscós als habitatges.

Etel Arilla

És una zona molt urbanitzada i per això en aquestes zones els incendis són més complicats de resoldre per la seva proximitat a les persones.


Des del GRAF es recorda que en cas de detectar un foc cal avisar el 112 i no intervenir a l'espera que ho facin els cossos de seguretat. Un 40% del territori de Sant Cugat és massa forestal.

Campanya de prevenció d'incendis
La campanya de prevenció d'incendis forestals s'allarga fins al 15 de setembre amb una crida a la col·laboració ciutadana perquè tingui una actitud cívica al bosc. L'Ajuntament destina 168.000 euros a les tasques de manteniment de les franges de protecció en camins i carrers i en la neteja de 68 hectàrees.

Per conscienciar la ciutadania, el consistori endega la campanya 'Protegim el nostre bosc'. A través de 4.000 'flyers' repartits a les bústies de les llars més susceptibles de veure's afectades per un incendi, es donen consells de prevenció i d'acció. Es demana, per exemple, evitar l'ús de tanques de vegetació com el xiprer o el bruc, que són molt inflamables.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.