La Generalitat licita un nou tram del perllongament d'FGC a Sabadell


  • Comparteix:

Tren de FGC a l'estació de Sant Cugat / Foto: ACN

Tren de FGC a l'estació de Sant Cugat / Foto: ACN

El departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres d'un nou tram del perllongament de la línia dels Ferrocarrils Catalans de la Generalitat (FGC) a Sabadell per 8,8 milions d'euros. La línia S2, amb parada a Sant Cugat, afegirà quatre parades més -Plaça Major, Eix Macià-Creu Alta, Plaça Espanya i Ca n'Oriac-. Es tracta d'uns treballs que afectaran un tram d'1,4 quilòmetres, entre l'estació de Plaça Espanya i les cotxeres de Ca n'Oriac.

La licitació és per a la implantació de superestructura de la via -que inclou la llosa de formigó, els carrils i els aparells de via- i de la catenària rígida, amb la previsió que les obres puguin començar aquesta propera tardor. Les tasques s'engloben en el perllongament de 4,4 quilòmetres projectats al Metro del Vallès a Sabadell.

Actualment s'estan executant les instal·lacions i les tasques d'arquitectura de Sabadell Estació i Plaça Major, una vegada ja han acabat les obres d'infraestructura. Al mateix temps, s'estan fent les obres a la via des de l'inici del perllongament fins la Plaça Major.

Pel que fa a la resta d'actuacions pendents en aquest nou tram de línia, la Generalitat ha impulsat els contractes per a la implantació de via i catenària fins la Plaça Espanya, l'alimentació elèctrica, les comunicacions i la senyalització i enclavaments fins les cotxeres, i l'arquitectura i les obres a les instal·lacions de les estacions Eix Macià-Creu Alta i Plaça Espanya. Alhora, aquest mateix estiu preveu obrir la licitació dels treballs d'instal·lacions i arquitectura a l'estació de Ca n'Oriac i de les cotxeres de la mateixa zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.