La contaminació lumínica, obstacle per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç


  • Comparteix:

Les Perseides / Foto: Amazing.es

Les Perseides / Foto: Amazing.es

L'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat alerta que l'alt grau de contaminació lumínica de la ciutat dificultarà la visió de les Llàgrimes de Sant Llorenç, la nit de dimecres a dijous. L'entitat recomana fer l'observació ajaguts a terra en un lloc de muntanya i descarta indrets locals com el Turó de Can Mates.

Les també anomenades Perseides són un fenomen astronòmic que tenen lloc cada any a mitjans del mes d'agost i són visibles a tot l'hemisferi nord. Són petits fragments de roca, pols i gas que un cometa, el Swift-Tuttle, ha anat deixant al seu pas. Cada any a mitjans de mes d'agost, La Terra es creua amb l'òrbita d'aquest element. El camp gravitatori del planeta n'atreu les restes a l'atmosfera. Quan hi contacten, les restes es destrueixen deixant un rastre de brillantor que és el que coneixem com a les Llàgrimes de Sant Llorenç.

L'entitat astronòmica recomana veure el fenomen d'esquenes a la lluna i en espais allunyats a la ciutat, ja que els parcs propers tenen massa fanals. A causa d'aquesta contaminació lumínica, la sotspresidenta de l'associació, Carme Mas, assegura que enguany s'haurà d'estar més atent que mai si es vol veure la pluja d'estels.

Carme Mas

Aquest any se'n veuran poques, no se'n veuran massa. Primer perquè hi ha molt contaminació i també perquè hi ha moltes circumstàncies de tràfic de Sol i satèl·lits a l'atmosfera. Però val la pena estar alerta.


Mas diu que aquest any observar de cinc a 10 Perseides 'serà tot un èxit'. A més, insisteix que la millor manera de fer l'observació és estirar-se amb una manta en un algun indret fosc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.