Xifra rècord d'adopcions de gossos a Cau Amic, però creix l'abandonament de gats


  • Comparteix:

Gossos a les instal·lacions de Cau Amic / Font: Cau Amic

Gossos a les instal·lacions de Cau Amic / Font: Cau Amic

26 gossos adoptats des del desembre, una xifra rècord a la protectora d'animals El Cau Amic, on cada any, de mitjana, només se n'adoptaven entre vuit i 10. Tot i això, augmenta el nombre de gossos abandonats a causa, segons l'entitat, del desnonament dels seus propietaris i també proliferen les colònies urbanes de gats. Des de El Cau Amic lamenten la poca conscienciació que hi ha sobre l'abandonament de felins i afirmen que 'quan aquests entren a la colònia acaben ferits pels gats més grans'.

La responsable de la protectora, Rosa Maria Marquès, celebra, en declaracions a Cugat.cat, que s'hagi produït un canvi en l'actitud de la ciutadania pel que fa a l'adopció de gossos.

Maria Rosa Marquès

La mentalitat de la gent ha canviat molt, ara s'interessen més per les adopcions i ja no vénen a la protectora per agafar un gos perquè sí.


Actualment, El Cau Amic es fa càrrec de 25 gossos, 14 dels quals han estat abandonats 'per obligació' a causa del desnonament i la complexa situació econòmica dels seus propietaris. Aquest estiu, la protectora n'ha recollit vuit a causa d'aquest problema. Marqués alerta de l'augment d'aquesta xifra, que, segons ha explicat, l'any anterior era molt menor, i proposa que des de Serveis Socials es faci alguna cosa perquè els propietaris els puguin tornar a tenir un cop instal·lats en un nou habitatge.

Maria Rosa Marquès

La persona anímicament està molt malament perquè es queda sense res, no deixa el gos alegrement, sinó que hi ha un trencament emocional molt fort i això s'hauria de mirar una mica.


Pel que fa a l'acollida de gossos, l'entitat disposa de 10 famílies, quatre de les quals ara mateix s'estan fent càrrec de diversos gossos. A més, enguany s'ha posat en marxa una iniciativa que ha permés que dos persones grans de la ciutat acullin dos gossos perquè els facin companyia.

Situació inversa en relació amb gats
Les xifres, però, canvien totalment al parlar de gats. Des d'El Cau Amic es creu que actualment a tot el terme municipal de Sant Cugat hi ha entre 10 i 12 colònies urbanes de felins abandonats. A una d'elles, a la Colònia Montserrat de Valldoreix, es creu que hi viuen més de 60 gats. L'any 2014 des del consistori ja es va dur a terme una campanya d'esterilització de 176 gats per evitar-ne la proliferació però enguany, segons la protectora, no s'ha fet per falta de pressupost. Els responsables de l'entitat animalista afirmen que es troben desbordats per aquesta problemàtica i que ells tampoc disposen de recursos econòmics per fer-hi front.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.