Ciutadans de tot europa celebren 'el Dia d'Europa' al claustre del Monestir


  • Comparteix:

L'Esbart Sant Cugat va ballar sota la mirada dels ciutadans comunitaris

L'Esbart Sant Cugat va ballar sota la mirada dels ciutadans comunitaris

Més de 500 santcugatencs procedents de 21 dels 25 països de la nova UE han celebrat el Dia d'Europa al claustre del Monestir, sota el lema 'Europa unida en la diversitat'. Els polonesos han estat els ciutadans dels països de l'ampliació que més representació han tingut a la trobada, que s'ha inclòs dins els actes del Fòrum Barcelona 2004.

El claustre del Monestir ha estat el punt de trobada dels ciutadans de la nova Europa comunitària. Per cinquè any, l'Ajuntament ha organitzat una recepció als santcugatencs més europeus per celebrar un Dia d'Europa que vol estrènyer lligams entre els pobles de l'Europa dels 25.

L'acte ha servit, sobretot, per donar la benvinguda als ciutadans que des del passat 1 de maig pertanyen a la Unió Europea. L'alcalde Lluís Recoder, utilitzant 6 dels idiomes oficials de l'Europa dels 25, ha emplaçat a aquests ciutadans a enriquir la vida santcugatenca amb les seves experiències, i , especialment, amb la seva opinió:

Lluís Recoder

Us dono la benvinguda. Aporteu coses a Sant Cugat, però sobretot, aporteu la vostra opinió


Ciutadans de 21 dels 25 països de la nova Unió Europea ha estat presents a l'acte, que ha aplegat 125 nens. Santcugatencs procedents dels països de l'ampliació també ha tingut representació a la trobada, com Malta, Eslovènia i, principalment, Polònia.

La majoria dels nouvinguts han aplaudit que Sant Cugat se sumi als actes del Dia d'Europa, ja que esdevé un escenari immillorable per posar en comú diferents maneres de veure el món:

Santcugatencs comunitaris

Gràcies a aquest acte m'he trobat amb compatriotes que no coneixia


L'Esbart Sant Cugat ha representat 'Deus de Rua', una coreografia inspirada en danses d'Àfrica del Nord. La vetllada també s'ha acompanyat de degustacions de plats típics dels cinc continents, a càrrec del grup de dones Sabores del Mundo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.