Les escoles de Sant Cugat comencen avui el curs amb 20.056 alumnes


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi ha un total de 27 centres educatius / Foto: Web de l'Ajuntament

A Sant Cugat hi ha un total de 27 centres educatius / Foto: Web de l'Ajuntament

Les escoles de Sant Cugat comencen el curs aquest dilluns amb 20.056 alumnes, un 2,2% més que el passat. L'escola pública incrementa els estudiants un 1,2%, mentre que la concertada i la privada experimenten un descens de l'1% i del 0,2%, respectivament.

Més alumnes i més estudiants a la pública
L'augment d'estudiants manté la tendència a l'alça dels darrers anys i enguany el nou curs escolar té 434 alumnes més. L'escola pública és la que rep més alumnes amb 8.712, un 43,4% del total de places de la ciutat, seguida pels centres concertats que absorbeixen un total de 7.331 estudiants, és a dir, un 36,6% del global. A aquestes xifres, s'hi ha d'afegir el sector privat amb 4.013 inscrits, el que suposa un 20% del total. La franja d'educació primària continua sent la que té més estudiants, 7.816 alumnes, seguida de la infantil, amb 5.023 inscrits, i la secundària i la post-obligatòria, amb 4.922 i 2.295 alumnes respectivament.

En la presentació del curs escolar, la regidora d'Educació, Esther Salat, va dir que les famílies, els mestres i les institucions tenen un deure, 'aconseguir una societat implicada amb l'educació i una ciutat protagonista per encarar el nou curs amb energia'.

Esther Salat

Tots - família, mestres i institucions - compartim el deure d'aconseguir una societat implicada amb l'educació, una ciutat protagonista per encarar, tots junts, un curs amb energia.


El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, va explicar que la redacció del projecte del nou institut Leonardo da Vinci està en marxa. També va especificar que el català és la llengua vehicular a Catalunya i que la llei que es desenvolupa és la LEC. Una llei, va dir Baulenas, que s'ha desplegat per aconseguir els objectius competencials a Europa per al 2020.

Lluís Baulenas

Curs a curs hem anat repetint que la llengua catalana és la vehicular i que la llei que es desenvolupa és la LEC. És una llei que s'ha anat desplegant per aconseguir els objectius competiencials a Europa 2.020.


A Sant Cugat, hi ha 11 escoles públiques i cinc instituts. A més, hi ha set centres concertats i tres de privats.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.