L'ANC de Sant Cugat ja ha localitzat 36 hereus dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

/ Foto: ACN

/ Foto: ACN

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ja ha localitzat 36 dels més de 200 propietaris dels 'papers de Salamanca' que buscava a través de la campanya #hereuspaperssalamanca. La conselleria de Cultura, a través de l'ANC, va iniciar una campanya aquest juliol per trobar els descendents dels propietaris dels documents catalans confiscats per les tropes franquistes a la Guerra Civil espanyola i poder fer efectiva la restitució.

El desembre de 2014, l’últim grup d’arxius i documents procedents de confiscacions dutes a terme a particulars i entitats a Catalunya durant la Guerra Civil va arribar a l'ANC. Des del gener d'aquest any l'equip de l'arxiu ha començat una investigació per trobar els legítims hereus d'aquesta documentació. En total, hi ha aproximadament 465 hereus, tant persones físiques com jurídiques. Els investigadors del centre han localitzat més de 200 propietaris i al juliol van elaborar una llista amb el nom dels hereus que els havia estat impossible localitzar.

El tècnic de l'àrea dels fons històrics de l'ANC, Miquel Pérez, ha explicat a Cugat.cat que els noms de la llista són 'els casos més difícils'.

Miquel Pérez

Els noms de la llista són els dels casos més difícils. Per això és normal que el procés sigui lent i costós.


La voluntat de l'arxiu és trobar el màxim nombre possible de propietaris durant els propers mesos i per això la campanya no té, de moment, data de caducitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.