Un grup operatiu de seguiment gestionarà l'acollida de sirians a Sant Cugat


  • Comparteix:

Mercè Conesa, atenent els mitjans

Mercè Conesa, atenent els mitjans

L'Ajuntament i la Xarxa Solidària Sant Cugat crearan un grup operatiu de seguiment per organitzar la possible arribada de refugiats sirians a la ciutat, prevista d'aquí a dos o tres mesos. Garantir la seguretat dels corredors i fer una bona recepció d'aquesta població són els eixos de treball del grup, que farà un inventari dels equipaments i recursos de què disposa el municipi per atendre els desplaçats. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha confirmat que el ple aprovarà una moció per inscriure Sant Cugat en la xarxa de municipis d'acollida de refugiats.

L'alcaldessa s'ha reunit aquest dimarts amb la Xarxa Solidària Sant Cugat, que integra una vintena d'entitats, el Tercer Sector i els grups polítics municipals per establir el full de ruta local de cara a una eventual entrada de refugiats. Conesa de moment no disposa del número de sirians que podria absorbir la ciutat, només de la dada nacional: entre 4.000 i 5.000 persones en uns dos o tres mesos.

El consistori i la Xarxa Solidària establiran qui formarà aquest grup operatiu i faran un inventari dels recursos i equipaments de què disposa el municipi per encaixar l'arribada d'aquesta població.

Mercè Conesa

Ara, l'Ajuntament i la Xarxa analitzaran quines situacions ens podem trobar i com afrontar l'arribada d'aquestes persones.


La Diputació de Barcelona ajudarà els ajuntaments implicats i els Serveis Socials municipals faran prioritari un servei d'acompanyament per atendre les necessitats dels afectats, entre elles, la qüestió idiomàtica.

A banda d'això, Conesa ha remarcat la resposta ciutadana a títol individual, ja que nombrosos santcugatencs s'han posat en contacte amb l'administració local per oferir les seves llars per acollir desplaçats. En aquest sentit, l'alcaldessa ha avançat que el web municipal donarà informació actualitzada als ciutadans sobre com col·laborar i prioritzar les aportacions econòmiques a Creu Roja, Metges Sense Fronteres i l'ACNUR que deixen en un segon terme l'acollida a cases particulars.

Mercè Conesa

No és una necessitat immediata. Contactarem amb aquestes persones que ens fan aquestes ofertes amb Serveis Socials quan ens faci falta.


L'alcaldessa també ha confirmat que, finalment, la moció conjunta de CiU, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC, perquè Sant Cugat entri a la xarxa de 'ciutats-refugi' esdevindrà institucional.

Els santcugatencs que vulguin col·laborar a títol personal poden contactar amb l'Ajuntament a través del correu cooperacio@santcugat.cat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.