La Festa Major del barri del Monestir donarà a conèixer la seva xarxa social


  • Comparteix:

Alguns dels membres de la comissió de festes han presentat la Festa Major del barri

Alguns dels membres de la comissió de festes han presentat la Festa Major del barri

La Festa Major del Barri del Monestir convertirà el primer cap de setmana d'octubre en la presentació en societat de la Xarxa Social dels Barris del Monestir i Sant Francesc. Serà la 13a edició de la festa però la primera organitzada per aquesta plataforma que agrupa entitats de la zona i que proposa una trentena d'activitats de música, gastronomia, esport i història, entre d'altres. El pregoner serà el president de La Lira i membre de la Penya Regalèssia, Josep Garrell.

Aquesta xarxa va néixer fa un any i mig amb l'impuls de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament per crear comunitat en una de les zones més densament poblades de la ciutat. Formada per 13 entitats, divideix la seva tasca en quatre comissions: relacional, esportiva, educació i festes. D'aquesta darrera ha sortit el programa de la celebració. Les associacions participants provenen del món veïnal, comercial, esportiu, social i cultural.

La música tindrà un pes especial en la cita que arrencarà el divendres 2 d'octubre amb una batucada popular. Divendres serà el moment del pregó que anirà a càrrec del president de la Lira, Josep Garrell, entitat que cantarà caramelles abans del pregó. La festa s'ha presentat com la més participativa ja que el programa s'ha creat a partir d'aportacions de totes les entitats. El president de l'associació de Veïns del Barri del Monestir, Andrés Ares, ha posat en valor aquest fet i ha destacat l'envergadura que ha assolit la celebració.

Andrés Ares

Volíem ampliar la festa del barri perquè tothom en gaudeixi. Estem molt contents ja que amb l'ajuda de molta gent hem aconseguit organitzar més de 30 activitats.


La festa es repartirà entre la plaça d'en Coll, el parc del Vallès, el parc de Sant Francesc i les pistes de Sant Francesc. Hi haurà dos escenaris, un a la plaça d'en Coll i un altre al passeig de Torreblanca entre la plaça d'en Coll i el passatge Diputació. Aquest darrer espai estarà tancat al trànsit durant la festa fins al carrer de Joan XXIII. Precisament, aquí s'instal·laran una vintena de 'food trucks' divendres i dissabte.

La coordinadora social de l'Assemblea Cristiana Gil Gal, Rebeca Galán, ha remarcat la implicació de veïns i entitats del barri en la preparació de la festa. Per Galán, la 'festa 'arribarà a cada persona i cada racó de la zona'.

Rebeca Galán

Estic molt agraïda a tothom que ha fet possible que aquesta festa sigui diferent i més participativa. És una festa que arribarà a cada racó del barri.


Concerts, gastronomia, 12 hores de futbol sala, bitlles catalanes i torneig de petanca són algunes de les activitats que s'han avançat durant la presentació d'aquest dimarts. En els propers dies, la comissió organitzada publicarà el cartell de la festa, els horaris i els emplaçaments definitius de la trentena d'activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.