Estudiants de l'ETSAV posen en marxa un projecte per ajudar immigrants i refugiats


  • Comparteix:

Estudiants de l'ETSAV estudiant el mapa de Marsella / Foto: Facebook operació Marseille

Estudiants de l'ETSAV estudiant el mapa de Marsella / Foto: Facebook operació Marseille

Els alumnes de segon curs de la classe de Projectes IV de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) han engegat l''Operació Marseille', un projecte per agafar consciència sobre els moviments migratoris i de refugiats. Amb l'exemple de Marsella, port d'entrada per a la immigració, els estudiants volen crear un nou model d'arquitectura sensible a aquests moviments migratoris.

L'objectiu de l''Operació Marseille' és contactar amb les persones que fa anys van immigrar a Marsella i aprendre a través de la seva experiència com l'arquitectura pot contribuir a l'integració dels nouvinguts a la societat autòctona d'una ciutat.

El coordinador del projecte, Matias Maturano, ha explicat a Cugat.cat que l'operació neix amb la voluntat de facilitar la integració de la gent. També ha especificat que a la carrera d'Arquitectura 'no només s'aprenen sistemes constructius', sinó que també existeix la voluntat d'ajudar la gent a viure millor.

Matías Maturano

Volem saber què podem fer per facilitar la integració de la gent. Quan parlem d'arquitectura no només parlem d'aprendre sistemes constructius sinó també com podem ajudar a viure millor.


En aquests moments, els membres del projecte estan organitzant el viatge a Marsella per treballar sobre el territori. L''Operació Marseille' està integrada per 50 alumnes i tres professors de l'ETSAV.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.