Neix la beca de fotografia Joan Cabanas-Alibau, dotada amb 2.000 euros


  • Comparteix:

L'Associació Fotogràfica de Sant Cugat - QgatFoto ha obert la convocatòria de la beca de fotografia Joan Cabanas-Alibau, que premiarà amb 2.000 euros el millor projecte fotogràfic. La iniciativa pretén retre homenatge al fotògraf santcugatenc, considerat el primer fotògraf professional de la ciutat, i té el suport de l'Ajuntament i la Fundació Cabanas. Els projectes es podran presentar fins al 2 de novembre a la Casa de Cultura.

La beca està destinada a tots els fotògrafs que hi vulguin participar, que hauran de presentar una quinzena de fotografies i una memòria adjunta. El projecte guanyador es donarà a conèixer el 19 de novembre, aprofitant una exposició dedicada a l'obra de Joan Cabanas-Alibau que s'inaugurarà a Cal Gerrer.

De fet, aquesta beca és la continuació de la que ja entregava QgatFoto. El president de l'entitat i impulsor de la iniciativa, Miquel Abat, ha explicat que ara tenen més capacitat de convocatòria i una millor dotació econòmica.

Miquel Abat

Ara hem augmentat el poder convocatòria i la dotació econòmica.


La trobada d'aquest dijous també ha servit per presentar l'exposició 'Gynaíkes' (en grec vol dir 'dones') del mateix Miquel Abat. Aquesta mostra fotogràfica és un recull d'imatges que versionen pintures clàssiques, totes elles protagonitzades per dones.

Abat ha explicat que l'exposició pretén mostrar les dones en àmbits i situacions actuals, com la feina, l'adolescència, l'embaràs i la maduresa.

Miquel Abat

L'exposició mostra retrats de la dona contemporània amb els elements als quals s'enfronta actualment.


La presentació ha anat a càrrec de Frederic i Carles Cabanas i ha tingut la presència d'una cinquantena d'assistents, entre ells l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha presidit l'acte; la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny; la regidora de Comunicació, Joana Barbany; i el director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins.

L'obra de Joan Cabanas-Alibau
Cal Gerrer acollirà una exposició que recollirà part de l'obra del fotògraf santcugatenc Joan Cabanas-Alibau. La mostra es fruit de la col·laboració de la família de Cabanas, que ha cedit material fotogràfic a l'Ajuntament perquè el digitalitzés i el posés a disposició de la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.