L'Ajuntament ordena la clausura del club de fumadors de cànnabis de Can Magí


  • Comparteix:

Socis del club, en una imatge d'arxiu

Socis del club, en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament ha emès aquest dimarts un nou decret que ordena el tancament del Club Cànem Mil·lenari de Roquetes-Can Magí 'per incompliment de les resolucions municipals'. L'Ajuntament assegura que la Policia Local ha constatat en reiterades ocasions que en les darreres setmanes s'ha fumat aquesta substància en les instal·lacions que, segons l'últim decret, només podia obrir com a local social d'esbarjo. El consistori no podrà fer efectiu el precinte fins que surtin els socis que s'han tancat dins o quan el jutge concedeixi l'ordre de desallotjament demanada.

Es tracta del tercer decret que fa el consistori per regular l'activitat del club de fumadors. Al juliol l'Ajuntament va suspendre la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis. La suspensió té un període d'un any i es fa per estudiar com s'ha de regular aquest tipus d'activitat.

L'Ajuntament va fer un nou decret el 31 de juliol perquè el club, que va reobrir portes a l'agost, només funcionés com a 'local social d'esbarjo'. El consistori afirmava que a la documentació presentada per l'entitat no constava 'de manera explícita' l'activitat com a club de fumadors.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que ha estat precisament el fet que es fumi dins el club el que ha obligat el consistori a decretar el tancament, ja que és el que atempta contra la salut pública dels veïns.

Damià Calvet

Hem constastat que en aquest local s'hi fuma, i és precisament aquesta activitat la que envaeix la intimitat dels veïns.


Socis del Club Cànem Mil·lenari de Roquetes-Can Magí estan tancats al local de l'entitat des d'aquest dimarts per evitar que la Policia Local el precinti. Calvet ha explicat que mentre hi hagi gent dins el local no es podrà procedir al seu tancament. Per aquest motiu, el consistori ja ha demanat una ordre de desallotjament al jutge per poder fer efectiu el precinte del club.

Damià Calvet

L'Ajuntament ha demanat una ordre al jutge per poder entrar al local i tirar endavant la finalitat del decret: tancar el club de cànnabis.


En el marc d'aquesta suspensió de llicències, el consistori crearà un grup de treball per estudiar com s'ha de fer aquesta regulació. En aquest grup, hi seran presents regidors municipals, tècnics de l’Ajuntament, veïns i usuaris de clubs de fumadors de cànnabis. El consistori afirma que hi ha 'una porta oberta de diàleg' amb els clubs cannàbics per acabar de deteminar en quina localització es poden desenvolupar unes activitats que són legals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.