L'Ajuntament estudia comprar la masia de Torre Negra


  • Comparteix:

Imatge de l'edifici / Foto: Web de l'Ajuntament

Imatge de l'edifici / Foto: Web de l'Ajuntament

L'Ajuntament estudia comprar la masia de la Torre Negra, actualment propietat de la família Rabadà i a la venda per 4,2 milions d'euros. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat a Cugat.cat que és una possibilitat que està sobre la taula. Segons Conesa, el consistori està dispositat a valorar, consensuar i fer 'aquest esforç' si es decideix que és una opció més per preservar aquest entorn de Collserola, pel qual l'Ajuntament manté un litigi des de fa més d'una dècada amb Núñez i Navarro i diversos propietaris que volen construir en aquest espai.

Segons una oferta publicada a Internet, l'edifici té un preu de venda de 4,2 milions d'euros. La parcel·la consta de 80 hectàrees, amb un jardí de tres, i la superfície de l'edifici és de 1.800 metres quadrats.

Situada a dos quilòmetres del centre de la ciutat, enmig de l'antic camí que, passant per Sant Medir, portava a Barcelona, aquest edifici està dempeus des de fa gairebé 1.000 anys. Es tracta d'una construcció militar romànica de planta quadrangular i tres pisos d'alçada amb una torre quadrada adossada a un angle de l'edifici. El seu origen es remunta al segle XII, en un castell anomenat Ricanli o Ricard, erigit en època de l'abat Ermegol i tot apunta que va ser reconstruïda entre els segles XIV i XV.

Ara, l'Ajuntament té sobre la taula la possibilitat de comprar aquest edifici, que tot i la seva història es troba en bon estat de conservació. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat a Cugat.cat que el consistori valorarà i consensurà aquesta opció.

Mercè Conesa

En aquest moment, està sobre la taula aquesta possibilitat. Ho hem de valorar i consensuar. Si és un element més per preservar tot aquell entorn des del municipi podríem fer l'esforç.


La masia de la Torre Negra és un dels símbols d'aquest entorn de la serra de Collserola, al qual dóna nom. Des de fa més d'una dècada, l'Ajuntament, Núñez i Navarro i altres propietaris estan en litigi per la intenció d'aquests promotors de construir a la zona 2.800 habitatges. Fins ara, el consistori ha denegat tots els plans d'actuació urbanística (PAU) a la zona. L'espai és sòl no urbanitzable, tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar la inclusió de Torre Negra en el Parc Natural de Collserola. La Generalitat va presentar un recurs de cassació contra aquesta sentència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.