L'Ajuntament vol donar resposta a les necessitats de les persones majors de 85 anys que viuen soles


  • Comparteix:

Dos tècnics de Serveis Socials estan fent ja les entrevistes personalitzades

Dos tècnics de Serveis Socials estan fent ja les entrevistes personalitzades

Detectar les necessitats de les persones majors de 85 anys que visquin soles i poder-hi donar resposta és l'objectiu del projecte 'Ajuntament a prop' que està elaborant l'àrea de Serveis Socials. Aquesta proposta, que s'adreça a un col·lectiu de més de 200 persones, permetrà donar a conèixer els recursos municipals i alhora planificar les necessitats de les persones grans de la ciutat que viuen soles.

Segons les darreres dades del padró municipal, actualment a Sant Cugat hi ha 206 persones més grans de 85 anys que viuen soles o en companyia d'alguna altra persona major de 65 anys.

Per conèixer més de prop les seves necessitats específiques, l'Ajuntament ha decidit engegar un programa que, a partir d'entrevistes personalitzades, permeti donar a conèixer els recursos municipals dels quals disposa aquest col·lectiu, com el xec servei, telealarmes o els casals de la gent gran. Alhora, aquestes enquestes serviran per detectar i prevenir les seves necessitats. Ho explica el regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Volem informar dels recursos de l'Ajuntament, detectar possibles situacions de risc o persones amb dificultats per saber les seves necessitats.


Tomàs ha afegit que, tot i que l'objectiu del programa és detectar i no actuar, en els casos en que es detecti una situació de risc, ràpidament s'avisarà una treballadora social perquè se'n faci càrrec.

De moment, ja s'han fet unes 20 entrevistes als districtes, i es calcula que a finals dels mes de juny s'hauran fet totes les restants. Segons Teo Rodríguez, tècnic de serveis socials, aquesta petita mostra ja ha permès observar un desconeixement important dels serveis municipals i també veure necessitats que sovint han passat per alt.

Teo Rodríguez

Hi ha molta manca d'informació, i també hi ha moltes necessitats que nosaltres veiem i que potser ells no veuen.


Un cop acabades totes les entrevistes, es farà un anàlisi de les dades i unes conclusions que permetran, en cas que sigui necessari, modificar determinats aspectes del programa de Serveis Socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.