Les relacions intergeneracionals, claus en el Dia Internacional de la Gent Gran


  • Comparteix:

Detall del cartell de l'edició d'enguany

Detall del cartell de l'edició d'enguany

Facilitar la trobada entre petits i grans és un dels reptes del Dia Internacional de la Gent Gran que a Sant Cugat se celebrarà del 28 de setembre al 2 d'octubre. Seran cinc dies d'activitats en què participaran vuit residències i set escoles de la ciutat amb propostes de teatre, concerts i el ja tradicional Xou de la Gent Gran.

'Un dia vaig ser petit, molt petit...Un dia seré gran, molt gran' és el títol de l'activitat intergeneracional del Dia Internacional de la Gent Gran que servirà per apropar els més grans i els més petits de Sant Cugat. La proposta se celebrarà durant tota la setmana a les diferents residències de la ciutat, com ha explicat Emília Costa, representant de les residències geriàtriques a la Taula de la Gent Gran de Sant Cugat, que ha valorat que es tirin endavant iniciatives com aquesta.

Emília Costa

És molt important que els nens considerin normal la vellesa perquè és una etapa vital per la qual ells també passaran.


Durant els últims 10 anys, s'han celebrat sis edicions diferent d'aquest dia internacional. Segons la tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, és un bon moment per fer que la gent gran es converteixi en l'eix central de la vida santcugatenca.

Susanna Pellicer

Cada vegada hi ha més participació d'entitats i residències. És el desè any i més que una festa són unes jornades consolidades on volem que la gent gran sigui el centre de les activitats.


Programa d'activitats:
- Dimarts, 29 de setembre: Tarda de teatre amb les obres 'L'art de trobar feina' i entremesos de Cervantes, representades per l'Associació de Veïns del Barri del Monestir i del Casal de la Gent Gran de la Floresta, respectivament. L'activitat es farà a la residència del carrer de Santa Rosa a partir de dos quarts de sis de la tarda.

- Dimecres, 30 de setembre: Concert de corals de gent gran. Hi participaran les corals del Casal de la Gent Gran, Cora Esclat de Germanor, Coral de la Llar d'Avis de la Parròquia i Coral Tardor. Es farà també a la residència del carrer de Santa Rosa, a les sis de la tarda.

- Divendres, 2 d'octubre: Cloenda de la Setmana de la Gent Gran amb el Xou de la Gent Gran amb berenar popular. La proposta tindrà lloc a la plaça d'Octavià, a partir de dos quarts de sis de la tarda.

Residències participants: Sant Salvador, Santa Rosa, Virgen de la Puerta, Orpesa, Llar d'Avis de Mira-sol, Jardins de Valldoreix, Cugat Natura i Amma.

Escoles participants: Pi d'en Xandri, Catalunya, Thau, Gerbert d'Orlhac, Taller Jeroni de Moragas, les Tortuguetes i la Farga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.