Vistiplau unànime del ple municipal a un pla per millorar el barri del Monestir


  • Comparteix:

L'avinguda de Cerdanyola és una de les principals vies del barri del Monestir

L'avinguda de Cerdanyola és una de les principals vies del barri del Monestir

Un pla d'estratègies urbanes dinamitzarà i millorarà el barri del Monestir. El document rebrà aportacions del veïnat a través d'un procés participatiu. Tots els partits han donat el vistiplau a la iniciativa de l'equip de govern (CiU) i d'ERC-MES.

ESCOLTA-HO

El pla se centrarà en l'avinguda de Cerdanyola, la plaça d'en Coll, Sant Francesc i els carrers de l'entorn. El document incidirà en àmbits com la mobilitat sostenible, la qualitat de l'espai públic, l'estructura comercial, el paisatge urbà, la dotació d'equipaments i d'habitatge, i l'accessibilitat.

Per elaborar el pla, es partirà d'un treball de diagnosi i s'hi afegiran les propostes d'un procés participatiu ciutadà. En paral·lel, es constituirà una comissió de treball formada per responsables de diversos àmbits municipals, d'entitats veïnals, del comerç i de la restauració de la zona. El pla definitiu recollirà un calendari d'assoliment d'objectius.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha destacat que la moció parteix de les inquietuds i demandes dels consells veïnals. En aquest sentit, Villaseñor ha posat en valor el fet que el text s'aprovi en ple inici del mandat.

Ferrna Villaseñor

Entre tots volem saber com serà el barri del Monestir d'aquí a cinc i 10 anys. Necessitem que s'incloguin les propostes als pressupostos vinents.


Les esmenes del PSC
Irònicament, el portaveu del PSC, Pere Soler, ha donat la benvinguda al barri del Monestir a ERC-MES i CiU. Soler ha recordat que els socialistes han treballat propostes de millores des de fa anys amb els veïns de la zona -amb el mateix Villaseñor a les files del PSC-. Soler ha lamentat que el text aprovat no sigui més concret.

Pere Soler

Pretenem fer un llistat de qüestions específiques que s'haurien de tractar a les taules de treball.


Les esmenes del PSC a la moció per incloure accions més concretes han quedat rebutjades i només han tingut el vot favorable del PP. Els grups proposants -CiU i ERC-MES- han argumentat que les propostes socialistes s'han de discutir en el procés de participació veïnal. Tot i el rebuig a les esmenes, el PSC ha votat a favor del text original.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.