Intermón-Oxfam engega una campanya contra la precarietat en la fabricació de roba esportiva


  • Comparteix:

A la campanya també hi participen Setem i els sindicats CCOO i UGT

A la campanya també hi participen Setem i els sindicats CCOO i UGT

La secció local d'Intermón-Oxfam ha presentat una campanya per frenar la precarietat laboral en la fabricació de roba esportiva. Coincidint amb la celebració, a l'agost, dels Jocs Olímpics d'Atenes, l'ONG ha iniciat una recollida de signatures per exigir al Comitè Olímpic Internacional que no accepti el patrocini d'empreses que vulneren els drets dels treballadors dels països empobrits.

Sota el títol de 'Juga net a les Olimpíades', l'organització humanitària vol sensibilitzar la ciutadania sobre les precàries condicions laborals dels treballadors, i especialment les treballadores, que fabriquen roba esportiva als països del Sud. Com a mesura de pressió, l'ONG ha obert una campanya de recollida de signatures que s'enviaran al Comitè Olímpic Internacional i a les principals multinacionals de roba esportiva, exigint que les empreses que diuen representar l'esperit olímpic no vulnerin els drets laborals dels seus empleats als països empobrits. Ho explica Anna Lloret, responsable de la campanya a Sant Cugat.

Anna Lloret

Les dones del Sud que fabriquen roba esportiva estan sotmeses a l'explotació i no tenen cap dret laboral.


Intermón-Oxfam ha engegat el que anomenen una 'marató olímpica de signatures' per provocar un canvi en la cultura empresarial de les multinacionals que subcontracten la fabricació de roba esportiva allà on hi ha la mà d'obra més barata. Des de l'ONG han volgut remarcar que no es tracta d'una campanya de 'boicot', sinó d'una acció de sensibilització per tal que les empreses assumeixin la seva responsabilitat. Anna Lloret.

Anna Lloret

No és una crida al boicot, sinó a un canvi cultural. Les empreses s'han de comprometre a evitar l'explotació dels seus treballadors.


Tots aquells que es vulguin adherir a la campanya 'Juga net a les Olimpíades' ho poden fer a l'Ateneu de la plaça Pep Ventura fins el proper 17 maig, coincidint amb l'exposició 'Comerç amb justícia', o a través d'Internet, a l'adreça www.juganet.org.

A la campanya hi participen, a banda d'Intermón-Oxfam, l'ONG Setem i els sindicats Comissions Obreres i UGT.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.